30/11/2023
|
Magasin 7 2023
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk – let sødlig og med hvidt, fast kød.
Vær dog påpasselig og tilbered fisken nænsomt, da den ellers kan blive tør.
Vores kok serverer helleflynderen i en fiskesymfoni af muslingefyldt sauce og kaviar.
Ingredienser
- 400 g helleflynderfilet eller anden hvid, frisk fisk
- 200 g spinat
- Sauce
- 1 kg vongole-muslinger (hjertemuslinger)
- 1½ dl Løgismose hvidvin no 01
- 2½ dl Løgismose piskefløde 38%
- 1 stk skalotteløg
- 4 spsk Løgismose olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 citron
- I øvrigt
- 1 bøtte kaviar
- 1 bundt dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Sauce
Step 1. Put vongolemuslinger i en stor skål med vand og salt. Lad stå i ca. 30 minutter. Hæld vandet fra og skyld med rindende vand, til der ikke er mere sand.
Step 2. Hak skalotteløg.
Step 3. Varm en gryde godt op med lidt olivenolie. Tilsæt muslinger, hvidløg, skalotteløg og hvidvin. Damp muslingerne under låg i 4-5 minutter. Omrør undervejs.
Step 4. Fisk muslingerne op og sæt til side.
Step 5. Tilsæt fløde til lagen. Kog sammen og smag til med citronsaft
Fisk og spinat
Step 1. Skær fisken i to pæne stykker. Krydr den og steg på en pande med olivenolie. Pil imens muslingerne og kassér skallerne.
Step 2. Tag fisken af panden og lad hvile. Tilsæt derpå spinat og lad den falde sammen. Krydr med salt.
Anretning
Step 1. Anret spinat og muslinger i bunden af en dyb tallerken og placér fisken ovenpå. Hæld saucen rund om og afslut med kaviar og dild.
Tip
Saucen kan skummes op med en stavblender umiddelbart inden servering.
Tip
For ens og perfekt saltning af fisk til flere mennesker, brug da en saltlage af 1 l vand og 50 g salt. Put fisken heri i 5 minutter og dryp af på et viskestykke.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...