3/4/2019
|
Løgismose i Netto
Stegt kyllingebryst
Med grønne asparges og rygeost blanquette sauce
Ingredienser
- Kylling
- 4 stk Løgismose kyllingebryster
- 1 spsk smagsneutral olie
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Asparges
- 16 stk rensede grønne asparges
- Skal af ½ citron
- 1 lille skalotteløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Rygeost blanquette sauce
- 1 dl god hønsefond
- 2 stk æggeblommer
- 1 helt æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- Løgismose rygeost 10%
- 200 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingebryst
Step 1. Forvarm ovnen til 200 ⁰C.
Step 2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun på skindsiden i olie på en pande til skindet er sprødt.
Step 3. Vend kyllingen og tilsæt smør, timian og hvidløg.
Step 4. Eftersteg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 10-12 minuter, når de er brunet godt af.
Step 5. Lad kødet hvile ca. 5-10 minutter efter stegning og inden servering.
Grønne asparges
Step 1. Steg de grønne asparges gyldne på en pande med smør.
Step 2. Krydr med salt, peber, finthakket skalotter og revet citronskal og steg aspargesene yderligere 1 minut.
Rygeost blanquette sauce
Step 1. Smet smør og hønsefond sammen i en gryde. Hæld de øvrige ingredienser i en blender og blend det let igennem.
Step 2. Tilsæt smør-fond blandingen i en tynd stråle, mens der blendes.
Step 3. Blend saucen yderligere 1 minut, når alt væsken er tilsat.
Step 4. Smag til med salt og peber lige inden servering og varm den forsigt op i en gryde under konstant piskning til den er lun og cremet. Pas på saucen ikke skiller.
Tip
Retten kan med fordel pyntes med urter og serveres med små kartofler eller en god salat.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...