3/4/2019 | Løgismose i Netto
Stegt kyllingebryst
Med grønne asparges og rygeost blanquette sauce
Ingredienser
- Kylling
- 4 stk Løgismose kyllingebryster
- 1 spsk smagsneutral olie
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Asparges
- 16 stk rensede grønne asparges
- Skal af ½ citron
- 1 lille skalotteløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Rygeost blanquette sauce
- 1 dl god hønsefond
- 2 stk æggeblommer
- 1 helt æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- Løgismose rygeost 10%
- 200 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingebryst
Step 1. Forvarm ovnen til 200 ⁰C.
Step 2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun på skindsiden i olie på en pande til skindet er sprødt.
Step 3. Vend kyllingen og tilsæt smør, timian og hvidløg.
Step 4. Eftersteg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 10-12 minuter, når de er brunet godt af.
Step 5. Lad kødet hvile ca. 5-10 minutter efter stegning og inden servering.
Grønne asparges
Step 1. Steg de grønne asparges gyldne på en pande med smør.
Step 2. Krydr med salt, peber, finthakket skalotter og revet citronskal og steg aspargesene yderligere 1 minut.
Rygeost blanquette sauce
Step 1. Smet smør og hønsefond sammen i en gryde. Hæld de øvrige ingredienser i en blender og blend det let igennem.
Step 2. Tilsæt smør-fond blandingen i en tynd stråle, mens der blendes.
Step 3. Blend saucen yderligere 1 minut, når alt væsken er tilsat.
Step 4. Smag til med salt og peber lige inden servering og varm den forsigt op i en gryde under konstant piskning til den er lun og cremet. Pas på saucen ikke skiller.
Tip
Retten kan med fordel pyntes med urter og serveres med små kartofler eller en god salat.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...