1/1/1970 |
Svamperisotto
Klassisk og aldeles velsmagende.
Ingredienser
- 120 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 1½ l tynd hønsefond
- 100 g rensede skovsvampe i tern
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 60 g revet parmesan
- Lidt citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Svits løg og hvidløg i smør og olie, i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt risene og sautér til de er glasklare. Svits svampe med de sidste par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det reducere helt væk.
Step 2.
Lun hønsefonden i en anden gryde og tilsæt den løbende til risene. Det er vigtigt hele tiden at koge fonden ind i risene før der tilsættes mere. Fortsæt denne proces indtil risene er kogt al dente, ca. 15 minutter. (Læs på pakken præcis hvor længe risene skal koge, da det kan variere fra mærke til mærke.) Løber du tør for fond tilsætter du blot almindelig vand.
Step 3.
Rør de kogte ris sammen med revet parmesan, til en cremet blanding og smag til med salt og peber.
Tip
Ønsker du en meget cremet risotto kan du med fordel montere den med smør og eller mascarpone. Det er vigtigt at konsistensen er letløbende og ”vuggende”. Risottoen må ikke blive for kompakt.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...