1/1/1970 |
Syltet grønt
Hver opskrift svarer til 1 stort sylteglas
Ingredienser
- Basislage
- 2 dl lagereddike
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- Syltede gulerødder
- 1 kg gulerødder
- 6 dl basislage
- 30 g ingefær
- 2 skærme krondild
- 2 kviste timian
- 2 tsk korianderfrø
- 10 stk hvide peberkorn
- Salt
- Syltede løg
- 1 kg små løg , gerne forskellige sorter
- 6 dl basislage
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 kviste rosmarin
- 1 tsk enebær
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk sorte peberkorn
- Groft salt
- Syltede rødbeder
- 1 kg rødbeder
- 6 dl basislage
- 2 spsk brun farin
- 2 stk stjerneanis
- 2 stk kanelstænger
- 1 tsk nelliker
- 4 cm peberrod
- Syltede blomkål
- 1 kg blomkålsbuketter
- 6 dl basislage
- 1 tsk dildfrø
- 2 kviste dild
- 1 tsk sennepsfrø
- 10 stk rosa peberkorn
Sådan gør du
Basislage
Step 1. Alle ingredienser blandes sammen og koges op. Lad det simre til sukkeret er opløst.
Syltede gulerødder
Step 1. Skræl gulerødderne og kog dem lige netop møre i saltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid. Skær rødderne ud i den ønskede facon og tykkelse og kom dem på et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over gulerødderne og sæt låg på. Lad gulerødderne blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede løg
Step 1. Bag løgene i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader i en bradepande på en bund af groft salt. Tag bradepanden ud af ovnen, når løgene er møre og lad dem afkøle let. Skær derefter saltbunden væk og smut løgene ud af skallen. Læg dem i et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over løgene og sæt låg på. Lad løgene blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede rødbeder
Step 1. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af og fjern top og bund, inden skindet smuttes af. Skær rødbederne i skiver og kom dem i skoldede sylteglas. Kog lagen op med krydderierne og hæld den over rødbederne, sæt låget på. Lad rødbederne blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede blomkål
Step 1. Skær blomkålen i grove buketter og blancher dem i letsaltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid. Afkøl blomkålen i en skål med isvand og kom dem på et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over blomkålen og sæt låg på. Lad blomkålene blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Andre forslag
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...