29/2/2020 | Magasin 1 2020
Trøffel-gnocchi
Gnocchi, en italiensk pastafavorit, traditionelt lavet af kartofler. Gør som en italiensk mama og lav din egen eller prøv gnocchi med trøffel fra Tartufi Jimmy. Tilsat brunet smør og salvie, kommer du tæt den italienske himmel. Buon appetito.
Ingredienser
- Gnocchi
- Hjemmelavet gnocchi
- 250 g kartofler gerne bagekartofler eller andre melede sorter
- ½ æg
- 2 tsk revet parmesan
- 50 g hvedemel eventuelt mere efter behov
- polenta (majsmel) eller almindeligt mel
- Eventuelt friskrevet trøffel
- Øvrigt
- 100 g Løgismose smør
- 40 g salvie
- 8 g frisk trøffel
Sådan gør du
Hjemmelavet gnocchi
Step 1. Bag kartoflerne med skræl på, til de er helt møre og skræl eller gnid herefter skrællen af.
Step 2. Mos kartoflerne fint – evt. gennem en sigte.
Step 4. Bland kartoffelmosen med mel, parmesan, revet trøffel og salt. Ælt let og tilsæt herefter æg. Ælt det hele godt sammen.
Step 5. Del dejen i 3-4 stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er ca. 2 cm i diameter. Skær stykker af pølsen á ca. 1 cm. Tryk hvert stykke let med en gaffel, så de får riller og læg dem på en bageplade. Drys gnocchierne med polenta eller mel, så de ikke hænger sammen.
Step 6. Lad gnocchierne tørre ca. 25-30 minutter.
Step 1. Smelt smørret ved lav varme i en lille kasserolle, og brun det godt af.
Step 2. Kog gnocchi i en stor gryde med godt saltet vand. Kog dem af et par omgange. De er færdige, når de kommer op til overfladen.
Step 3. Tag gnocchi op af gryden med en si og vend den med det brunede smør. Anret med frisk salvie og tynde skiver frisk trøffel.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...