PRODUCENT
OLEIFICIO CORRIAS
Et lille familiejet olivenolieproducent fra Riola Sardo på Sardinien, der årligt producerer max 60.000 liter ekstra jomfruolivenolie.
Produktionen varierer dog kraftigt fra år til år, da de ikke kunstvander – et bevidst valg, der gør dem helt afhængige af vejret og træernes naturlige udbytte.
I tørre år, hvor oliventræerne bærer mindre (på italiensk annata discarica = “et magert år”), falder mængden markant, men til gengæld forbliver kvaliteten høj. Det giver en olie med stærk forbindelse til naturens rytme – og smag, det vi i vinsprog kalder terroir.
Olivenolien fra Corrias er landet på havnekajen
Har du lyst til at smage olivenolien fra Corrias? Kig forbi butikken på havnekajen – her kan du i disse dage fylde den i kurven med 20 % rabat.
SMAG FORSKELLEN – BOSANA OG SEMIDANA
De to olivensorter hos Corrias er Bosana og Semidana. Olie på Bosana er kraftfuld og pikant, med noter af frisk mandel og artiskok – perfekt til grillet kød eller bare et stykke brød. Semidana har en mildere, frugtig og mindre bitter – det vi med et pænere ord kalder pikant – karakter, og passer ideelt til tomatsalater og pastaretter. Det er også Semidana, der danner base for Corrias smagsolier med lokale råvarer som citron, rosmarin, safran og chili, som kværnes med olivenolien for at få den mest autentiske smag.
MINDRE MÆNGDER, MERE KARAKTER
Corrias kombinerer traditionelle sorter med moderne teknologi som lavtemperatur stål-opbevaring og aldring under nitrogentryk for at bevare smag og friskhed. I et land med over 500 forskellige olivensorter – mod Spaniens 20 – bidrager Corrias aktivt til Italiens værdifulde biodiversitet.Deres tilgang forener tradition, terroir og teknik i en olie, hvor smag og ægthed går forud for volumen.
En olivenolie som Corrias sælges primært til lokale restauranter, og nu også Løgismose på Nordre Toldbod, hvor deres karakter og begrænsede mængder værdsættes i hver et måltid.