31/10/2021
|
Magasin 9 2021
Anderillette med syltede drueagurker, sennep og grillet brød
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 2 stk Løgismose confiterede andelår
- 1 dl Løgismose andefedt
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4 stilke timian
- Salt og peber
- Løgismose drueagurker
- Sennep
- Landbrød
Sådan gør du
Step 1.
Smelt andefedt i en gryde og tilsæt groftskåret skalotteløg, skiver af hvidløg og finthakket timian. Lad det hele sautere i fedtet, til løgene er helt møre.
Step 2.
Pluk andelårene og varm det godt igennem i gryden.
Step 3.
Smag til med rigeligt salt og peber, kom rilletten i en skål og lad den køle helt af før servering.
Step 4.
Servér med syltede sager og grillet brød.
Step 5.
Dækkes rilletten med det resterende andefedt kan den holde sig 2-3 i køleskabet.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...