1/1/1970 |
Bagt torsk
Med fennikel, rødløg og pesto verde
Ingredienser
- 2 stk fennikel (alt efter størrelse)
- Ekstra jomfruolivenolie
- 500 g torsk
- 100 g Løgismose pesto verde
- 400 g rødløg
- 2 stænger frisk rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200 °C.
Step 2.
Snit fennikel og rødløg så tyndt som muligt, gerne på et mandolinjern. Bland fennikel og løg læg det i bunden af et fad. Læg fisken ovenpå.
Step 3.
Krydr fisk og grøntsager med en ekstra god olivenolie og et drys friskkværnet sort peber samt salt og hakket rosmarin. Smør fisken med pesto.
Step 4.
Bag grøntsager og fisk i ovnen i 15-20 min. alt efter fiskens tykkelse, og servér med det samme med godt brød eller kartofler.
Tip
Bestil frisk fisk hver uge direkte fra Københavns fisketorv og sortimentet skifter hver mandag.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk