30/11/2023
|
Magasin 7 2023,Bocuse d'Or Team Danmark
Belgiske spinatvafler med Gruyére-ost
Ingredienser
- 250 g glutenfri hvedemel
- 12 g gær
- 125 g æggehvider
- 1 æg
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 100 g Løgismose smør
- 10 g salt
- 30 g brun farin
- 75 g frossen hel spinat
- 75 g Gruyère eller anden fast ost
- 1 tsk muskatnød
Sådan gør du
Step 1
Tø spinaten op og pres overskydende væske fra. Benyt eventuelt mikroovn.
Step 2
Smelt smør ved svag varme i en gryde, til det bliver gyldent og dufter af nødder.
Step 3
Opløs gær i mælken og tilsæt æggehvider, æg, smør, salt, brunfarin, muskatnød og rør det til en glat masse.
Step 4
Riv Gruyére osten på den fine side at et rivejern. Vend optøet spinat og Gruyére ost i dejen og lad den hæve på køl natten over.
Step 5
Bag vaflerne i et vaffeljern, til de er gyldende og semi sprøde.
Tip
Basisdejen uden muskat, spinat og ost er perfekt til en almindelig vaffel med sirup og bærkompot.
Tip
Vaffeldejen egner sig til at fryse. Så du kan med fordel lave dejen i forvejen eller lave en større portion til flere gode gange.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...