29/2/2020 | Magasin 1 2020
Cæsarsalat
Mange tror fejlagtigt, at cæsarsalaten er opkaldt efter den romerske kejser, men faktisk er historien en ganske anden. Salaten er skabt af en entreprenant, italiensk immigrant, Caesar Cardini, som kom til USA under Første Verdenskrig. På sit hotel på den mexicanske side af den amerikanske grænse serverede Cardini italiensk mad og alkoholiske drikkevarer, som man grundet datidens spiritusforbud ikke kunne købe i USA. Cardinis hotel var overvældende populært, og en aften var køkkenet stort set løbet tør for råvarer, så kokkene måtte sammensætte en ret ud fra spisekammerets ‘rester’. Med salat, brød, parmesan, æg, olivenolie og citron blev cæsarsalaten skabt og er nu gået hen og blevet en sand klassiker.
Ingredienser
- 4 stk hjertesalat eller romainesalat
- 200 g mizuna-salat
- 1 agurk
- 1 Løgismose kylling plukket kød fra en hel kylling eller to brystfileter skåret i tynde skriver
- 50 g parmesan
- Salt og peber
- urter
- Syltede rødløg
- 2 dl sukker
- 2 dl eddike
- 2 rødløg
- laurbærblade
- peberkorn
- Rugbrødschips
- rugbrød som ikke er skiveskåret
- Løgismose olivenolie
- havsalt
- Cæsardressing
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 4 ansjosfileter i olie
- 1 spsk sherryvinaigrette
- 1 tsk Worchestersauce
- 2 spsk revet parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
Rugbrødschips
Step 1. Skær rugbrødet i så tynde skiver, som du kan.
Step 2. Fordel rugbrødskiverne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i ét lag, så brug eventuelt flere bageplader. Dryp olivenolie på rugbrødskiverne og derefter salt.
Step 3. Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 °C og bag rugbrødschipsene i 10-12 minutter.
Syltede rødløg
Step 1. Kog en syltelage af sukker, vand, eddike og krydderier og tag den af varmen, når sukkeret er opløst.
Step 2. Læg løgene i både i et glas eller en skål af passende størrelse, og hæld syltelagen over.
Step 3. Lad det trække, minimum 20 minutter, og derefter kan du opbevare løgene på køl.
Cæsardressing
Step 1. Kom alt undtagen olien i blenderen og kør. Tilsæt olien lidt efter lidt. Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Anretning
Step 1. Bland de forskellige salater i en stor skål med skiver af agurk, hvor du har fjernet den våde midte med en teske.
Step 2. Bland dressingen godt i salatblandingen og anret på et stort fad med plukket kylling, syltede rødløg, ager af parmesan, friske urter og sprøde rugbrødschips på toppen.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når ...