29/2/2020 | Magasin 1 2020
Cæsarsalat
Mange tror fejlagtigt, at cæsarsalaten er opkaldt efter den romerske kejser, men faktisk er historien en ganske anden. Salaten er skabt af en entreprenant, italiensk immigrant, Caesar Cardini, som kom til USA under Første Verdenskrig. På sit hotel på den mexicanske side af den amerikanske grænse serverede Cardini italiensk mad og alkoholiske drikkevarer, som man grundet datidens spiritusforbud ikke kunne købe i USA. Cardinis hotel var overvældende populært, og en aften var køkkenet stort set løbet tør for råvarer, så kokkene måtte sammensætte en ret ud fra spisekammerets ‘rester’. Med salat, brød, parmesan, æg, olivenolie og citron blev cæsarsalaten skabt og er nu gået hen og blevet en sand klassiker.
Ingredienser
- 4 stk hjertesalat eller romainesalat
- 200 g mizuna-salat
- 1 agurk
- 1 Løgismose kylling plukket kød fra en hel kylling eller to brystfileter skåret i tynde skriver
- 50 g parmesan
- Salt og peber
- urter
- Syltede rødløg
- 2 dl sukker
- 2 dl eddike
- 2 rødløg
- laurbærblade
- peberkorn
- Rugbrødschips
- rugbrød som ikke er skiveskåret
- Løgismose olivenolie
- havsalt
- Cæsardressing
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 4 ansjosfileter i olie
- 1 spsk sherryvinaigrette
- 1 tsk Worchestersauce
- 2 spsk revet parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
Rugbrødschips
Step 1. Skær rugbrødet i så tynde skiver, som du kan.
Step 2. Fordel rugbrødskiverne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i ét lag, så brug eventuelt flere bageplader. Dryp olivenolie på rugbrødskiverne og derefter salt.
Step 3. Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 °C og bag rugbrødschipsene i 10-12 minutter.
Syltede rødløg
Step 1. Kog en syltelage af sukker, vand, eddike og krydderier og tag den af varmen, når sukkeret er opløst.
Step 2. Læg løgene i både i et glas eller en skål af passende størrelse, og hæld syltelagen over.
Step 3. Lad det trække, minimum 20 minutter, og derefter kan du opbevare løgene på køl.
Cæsardressing
Step 1. Kom alt undtagen olien i blenderen og kør. Tilsæt olien lidt efter lidt. Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Anretning
Step 1. Bland de forskellige salater i en stor skål med skiver af agurk, hvor du har fjernet den våde midte med en teske.
Step 2. Bland dressingen godt i salatblandingen og anret på et stort fad med plukket kylling, syltede rødløg, ager af parmesan, friske urter og sprøde rugbrødschips på toppen.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...