20/2/2019 | Løgismose i Netto
Chokoladeboller
Ikke bare en klassisk tebolle. Men en tebolle fyldt med små chokoladestykker og med perlesukker, der giver knas på skorpen.
Ingredienser
- 3 dl Løgismose sødmælk
- 20 g gær
- 1 helt æg
- 625 g Løgismose hvedemel
- 65 g sukker
- 1 tsk fint salt
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose chokolade 70%
- 1 stk til pensle bollerne inden bagning
- 50 g perlesukker
Sådan gør du
Step 1.
Opløs gæren i den lune mælk.
Step 2.
Bland æg, hvedemel, sukker, salt og smør i mælken og ælt dejen i ca. 10 min. til den er fin og glat. Herefter tilsætter du grofthakket chokolade og fordeler det jævnt i dejen.
Step 3.
Lad dejen hvile i 1,5 time og del den herefter i 10 klumper.
Step 4.
Rul dejklumperne, en ad gangen, mellem håndfladen og bordet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Step 5.
Pensl herefter boller med et pisket æg og drys med perlesukker. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10 – 12 min.
Andre forslag
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...