31/8/2021 | Magasin 7 2021
Comté-servering med svampeolie og mandler
Comté kan meget mere end at blive serveret som en del af en osteplatte eller på et stykke brød. Servér den som forret, høvlet i ultratynde skiver og drysset med finthakkede nødder og nøddeagtig svampeolie. Olien kan du med fordel gemme og nyde over pasta, i dressinger eller i mayonnaise. Og så må du endelig ikke glemme Savagnin L'Origine, der matcher den lagrede Comté så ualmindelig dejligt.
Ingredienser
- Comté , min. 18 måneders lagring
- 1 håndfuld gode mandler
- Svampeolie
- Vindruekerneolie eller anden varmpresset olie
- 10 g tørrede svampe fra Tartufi Jimmy
Sådan gør du
Dagen før
Svampeolie
Step 1. Kom olie og svampe i en kasserolle, og lad det bliver fingervarmt. Lad olien trække ved stuetemperatur til næste dag.
På dagen
Step 1. Rist mandlerne let og hak dem fint.
Step 2. Skær Comté i flager, og pensl med svampeolie. Drys med mandler og servér evt. med ristet brød.
Tip
Comté kan meget mere end at blive serveret som en del af en osteplatte eller på et stykke brød. Servér den som forret, høvlet i ultratynde skiver og drysset med finthakkede nødder og nøddeagtig svampeolie. Olien kan du med fordel gemme og nyde over pasta, i dressinger eller i mayonnaise. Og så må du endelig ikke glemme Savagnin L'Origine, der matcher den lagrede Comté så ualmindelig dejligt.
Andre forslag
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...