31/8/2021 | Magasin 7 2021
Comté-servering med svampeolie og mandler
Comté kan meget mere end at blive serveret som en del af en osteplatte eller på et stykke brød. Servér den som forret, høvlet i ultratynde skiver og drysset med finthakkede nødder og nøddeagtig svampeolie. Olien kan du med fordel gemme og nyde over pasta, i dressinger eller i mayonnaise. Og så må du endelig ikke glemme Savagnin L'Origine, der matcher den lagrede Comté så ualmindelig dejligt.
Ingredienser
- Comté , min. 18 måneders lagring
- 1 håndfuld gode mandler
- Svampeolie
- Vindruekerneolie eller anden varmpresset olie
- 10 g tørrede svampe fra Tartufi Jimmy
Sådan gør du
Dagen før
Svampeolie
Step 1. Kom olie og svampe i en kasserolle, og lad det bliver fingervarmt. Lad olien trække ved stuetemperatur til næste dag.
På dagen
Step 1. Rist mandlerne let og hak dem fint.
Step 2. Skær Comté i flager, og pensl med svampeolie. Drys med mandler og servér evt. med ristet brød.
Tip
Comté kan meget mere end at blive serveret som en del af en osteplatte eller på et stykke brød. Servér den som forret, høvlet i ultratynde skiver og drysset med finthakkede nødder og nøddeagtig svampeolie. Olien kan du med fordel gemme og nyde over pasta, i dressinger eller i mayonnaise. Og så må du endelig ikke glemme Savagnin L'Origine, der matcher den lagrede Comté så ualmindelig dejligt.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...