Côte de porc
Med grillet blomkål og estragonsmør
Ingredienser
- Koteletter
- 4 stk store svinekoteletter med ben, gerne skåret fra kammens bagerste del
- ½ dl olivenolie
- 50 g smeltet Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk tørret chili
- Skal af en ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
- Blomkål
- 1 stk stort blomkålshoved
- 4 spsk smeltet Løgismose smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Estragonsmør
- 200 g blødt Løgismose smør
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 bundt finthakket estragon
- 1 håndfuld finthakket kørvel
- 2 tsk bearnaiseessens
- ½ tsk cayennepeber
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Koteletter
Step 1. Grill koteletterne, til de har en kernetemperatur på 60 grader. Vend dem jævnligt og pensl dem, hver gang de vendes, med en marinade af olivenolie, smeltet smør, knust hvidløg, brun farin, chili og fintrevet citronskal. Lad koteletterne trække ca. 5 minutter inden servering. Krydr med salt og peber.
Blomkål
Step 1. Del blomkålshovedet i 8 stykker. Pensl stykkerne med smeltet smør og krydr med salt og peber. Tilbered dem på grillen, til de er gyldne.
Estragonsmør
Step 1. Pisk det bløde smør og cremefraichen sammen. Tilsæt krydderurterne og smag til med bearnaiseessens og cayennepeber. Krydr med salt og peber. Lad smørret sætte sig på køl inden servering.
Step 2. Denne ret egner sig fint som fadservering, eller læg det hele på et rustikt bræt, som sættes midt på bordet. Server gerne retten med et godt stykke brød.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...