Fetamousse med stenbiderrogn
og grillet agurk.
Ingredienser
- Fetamousse
- 4 blade husblas
- 2 dl hønsefond
- 2 kviste finthakkede rosmarin blade
- 200 g feta
- 2 dl Løgismose piskefløde , letpisket
- Stenbiderrogn
- 250 g renset stenbiderrogn
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Agurk
- 2 stk drueagurker
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld karse
Sådan gør du
Fetamousse
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Varm hønsefond og rosmarin op til kogepunktet. Kom fetaen i en blender og tilsæt stille og roligt den varme hønsefond. Kør moussen helt glat og tilsæt den udblødte husblas.
Step 2. Vend herefter moussen sammen med den letpiskede fløde og hæld den i et fad eller en beholder dækket med husholdningsfilm. Sæt moussen på køl, til den er helt kold og fast. Vend moussen ud på et bræt og skær den i mundrette tern, inden servering.
Stenbiderrogn
Step 1. Mariner stenbiderrognen i olie og smag til med salt, peber og citronskal og -saft. Gør dette lige inden servering, da rognen bliver hvid af syren fra citronen.
Grillet agurk
Step 1. Del agurkerne på langs, mariner dem i olie, salt og peber og grill dem herefter på en brandvarm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Læg stenbiderrogn og fetamoussen på en tallerken og læg de lune grillede agurker ved siden af. Dryp lidt jomfruolivenolie ud over og drys med karse.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...