1/11/2024
|
Magasin 6 2024
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpakken fremfor på det veldækkede julefrokostbord. Vi er dog overbeviste om, at du med opskriften på de bedste fiskefrikadeller og en grov remoulade rørt fra bunden, nok skal modtage en 6-stjernet bedømmelse af dine gæster.
Og så kan remouladen også snildt bruges til julefrokostens almindelige frikadeller rørt på kalv og flæsk.
Ingredienser
- Fiskefrikadeller
- 1½ kg mørksej eller anden hvid fisk
- 350 g gulerødder
- 150 g bladselleri
- 200 g løg
- 25 g salt
- 4 æg
- 50 g kartoffelmel
- 2 dl vand med brus
- Løgismose smør til stegning
- Pickles
- 200 g blomkål
- 150 g gulerødder
- 210 g agurk
- 100 g selleri
- 100 g løg
- 500 g eddike
- 500 g sukker
- 25 g salt
- 10 g peberkorn
- 10 g enebær
- 3 laurbærblade
- Hjemmelavet nem mayonnaise på et helt æg
- 2 æg
- 20 g dijonsennep
- 15 g æblevineddike
- ½ dl vand
- 5 dl smagsneutral olie
- Grov remoulade
- 250 g blandet hjemmelavede pickles
- 1 tsk gurkemeje
- 200 g hjemmelavet mayonnaise
Sådan gør du
Pickles
Step 1. Ordn grøntsagerne. Skræl gulerødder og selleri og skær i grove stykker, pil blomkål i store buketter. Skær agurk på langs, fjern kernerne og skær derefter i grove stykker. Pil løg og skær i både.
Step 2. Kog eddike, sukker, salt, peberkorn, enebær og laurbærblade i en gryde, indtil sukkeret har opløst sig. Tilsæt da grøntsagerne og kog i 10 min.
Step 3. Hæld de syltede grøntsager på et skoldet sylteglas og køl af.
Hjemmelavet nem mayonnaise
Step 1. Kom æg, dijonsennep, salt, æblevineddike og vand i en skål eller stavblenderglas.
Step 2. Blend alt godt sammen og tilsæt olie lidt ad gangen, til ønskede konsistens er nået.
Grov remoulade
Step 1. Dræn pickles og blend eller hak dem til ønsket konsistens.
Step 2. Vend de hakkede pickles med gurkemeje og hjemmelavet mayonnaise. Sæt til side indtil brug. Du kan justere farven ved at tilsætte mere eller mindre gurkemeje.
Fiskefrikadeller
Step 1. Skræl gulerod, skyl bladselleri og pil løget. Hak derefter alle grøntsagerne i en kødhakker.
Step 2. Hak fisk kødhakkeren og rør derefter fisken sej med salt i 1 min. på maskine eller med en håndmixer på mellem hastighed
Step 3. Tilsæt grøntsager, æg, kartoffelmel og vand med brus og rør massen rimelig homogen i ca. 1 min. Lad farsen trække på køl i minimum 30 min.
Step 4. Varm en pande op med en gavmild klat smør og form fiskefrikadellerne med en våd ske. Steg fiskefrikadellerne et par minutter på hver side til de er gennemstegte.
Servering
Servér lune fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade, en god skive rugbrød, en masse dild og et glas fyldt med gylden øl.
Tip
Fiskefrikadeller laves ofte af afskåret og ukurante stykker af fisk – og det er ingen skam. Spørg derfor gerne fiskehandleren om fisk til fiskefrikadeller, så får du det også en god pris.
Tip
Fiskefrikadellerne er lavet på mørksej, som er en lys fisk. Du kan dog frit vælge imellem fisk. Prøv f.eks. laks, der giver en federe og mere lyserød fiskefrikadelle.
Tip
Opskrift giver rigtig mange fiskefrikadeller – du kan altid gøre opskriften mindre, men lav endelig rigeligt, da de er yderst velegnede til fryseren.
Tip
Pickles er en vidunderlig ting at have på lager. De kan laves i massevis, har mange anvendelsesmuligheder og har ekstremt lang holdbarhed. Brug dem også i relish eller som sylt.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...