11/11/2020
|
Løgismose i Netto
Fødselsdagsboller
Bløde, søde og med et tvist af kardemomme. En klassiker til fødselsdage – allerhelst med et lag tandsmør og pålægschokolade.
Ingredienser
- Fødselsdagsboller
- 730 g Løgismose hvedemel
- 430 g lun Løgismose sødmælk
- 100 g blødt Løgismose smør
- 70 g sukker
- 30 g gær
- 10 g stødt kardemomme
- ¾ tsk salt
- Til pensling
Sådan gør du
Step 1. Opløs gær i den lune mælk.
Step 2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen godt igennem til den er glat og slipper skålen.
Step 3. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1,5 time.
Step 4. Form boller (50 g) af dejen, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Step 5. Dæk bollerne til med et viskestykke, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Step 6. Pisk ægget med mælken, og pensl bollerne forsigtigt.
Step 7. Bag ved 210 °C i 10-12 min. til bollerne er gyldne og lyder hule når du banker dem let på bunden.
Step 8. Lad bollerne hvile ca. 10 min., inden du skærer dem.
Tip
Find Løgismose melserie på hylderne. Alletiders i hjemmebageriet.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...