1/1/1970 |
Græskarrisotto
Med stegte kammuslinger og kastanjer
Ingredienser
- Græskarrisotto
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 spsk vindruekerneolie
- 4 dl risotto ris af sorten aborio eller carnaroli
- 100 g græskar skåret i tern
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 1 dl tør hvidvin
- 1 l hønsefond
- 40 g Løgismose smør
- 60 g parmesan
- Kammuslinger
- 16 stk kammuslinger
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk Løgismose smør
- 2 kviste timian
- 2 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- Kastanjer
- 20 stk kastanjer
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Græskarrisotto
Step 1. Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, læg dem på et stykke køkkenrulle og krydr med salt. Skyl risene i koldt vand. Sauter græskartern og skalotteløg i olivenolien, uden at de tager farve. Tilsæt ris, hvidløg, timian og laurbær og sauter det godt igennem. Hæld hvidvin på og lad den koge næsten væk.
Step 2. Tilsæt nu hønsefonden lidt ad gangen. Den skal have lov til at koge ind i risene, inden du hælder på igen, fortsæt til risene er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid. Fjern laurbær og timiankviste og vend smør og parmesan i. Vend til sidst de ristede græskarkerner i (gem lidt af dem til pynt) og smag til med salt.
Kammuslinger
Step 1. Befri kammuslingerne for den lille muskel, læg dem på et rent viskestykke og drys med salt. Stil dem på køl, til du er klar med risottoen. Steg dem derefter gyldne i olie på en varm pande. Slut af med en klat smør på panden, som bruser op sammen med timian og knust hvidløg. Vend kammuslingerne rundt i smørret, inden de krydres med peber og anrettes.
Kastanjer
Step 1. Giv kastanjerne et snit i toppen og stil dem i et fad, der er dækket med groft salt i bunden. bag dem møre i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Lad kastanjerne køle af og fjern skallen. Lige inden servering steges kastanjerne i lidt smør på panden og drysses med groft salt.
Tip
Server risottoen på tallerkner, læg kammuslinger og kastanjer ovenpå og drys med ristede græskarkerner.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...