1/1/1970 |
Gravad lammeryg
Med dild, rejer og rævesauce. Ja, umiddelbart kan kombinationen jo godt virke lidt underlig. Men inspirationen stammer faktisk fra en gammel dansk ret, der stadig kan findes i ”kokkebogen”. kombinationen af rejernes sødme og den pikante krydring fra det saltede lam danner en fin og raffineret smag.
Ingredienser
- Lammeryg
- 1 tsk hele sorte peberkorn
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 tsk korianderfrø
- 1 stk lammeryg skåret ud i en filet
- 2 spsk salt
- 1 tsk rørsukker
- 1 håndfuld hakket dild
- Rævesauce
- 1 dl koldpresset rapsolie
- ½ dl æbleeddike
- ½ dl dijonsennep
- ½ dl brun farin
- 1 spsk hakket dild
- Salt og friskkværnet peber
- 200 g pillede rejer , gerne Nordsørejer eller Smögen rejer
- Brødcroutoner
- 3 skiver brød , skåret i tynde skiver
- 2 spsk olivenolie
- Groft salt
- Pynt
- 1 håndfuld dild kviste
- 1 håndfuld kørvel
- 1 håndfuld frisésalat
Sådan gør du
Lammeryg
Step 1. Rist peberkorn, sennepsfrø og korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter. Befri lammeryggen for sener og krydr med de tørristede krydderier, salt, rørsukker og hakket dild. Læg derefter lammeryggen på køl i 1 døgn.
Rævesauce
Step 1. Pisk rapsolie, æbleeddike, sennep og brun farin sammen, til farinen er opløst. Rør den hakkede dild i og smag til med salt og peber.
Brødcroutoner
Step 1. Vend brødsskiverne i olivenolie og steg dem gyldne på panden eller i ovnen. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle og drys med groft salt. Bræk dem i mindre stykker inden anretning.
Step 2. Skyl lammeryggen hurtigt i iskoldt vand og dup den tør på et rent viskestykke. Skær kødet i tynde skiver og anret dem med rejer og rævesauce. Pynt med urterne og rugbrødscroutoner.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...
Den perfekte juleand & andesauce
Stegt andebryst med bagt græskar og ferskner
Til de nært forstående højtider er helstegt and en...
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...