31/5/2023
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også grønne sager – og majs er en evigt tilbagevendende klassiker.
I denne opskrift smøres majsen ind i en umamispækket marinade af pestoarancione, salsicciapølse og smør, pakkes ind i sine blade og bindes op. Tilberedningsmetoden er med til at holde på saftigheden, imens smagen fra marinaden beholdes i majsene.
Saml familien og servér majsene på et stort fad i selskab med andre grillretter, som spidskål, fisk og grillet ferskensalat.
Ingredienser
- 4 hele majskolber med skræl
- ½ bøtte Løgismose pesto arancione
- 75 Salsiccia
- 1 rød chili
- 5 bundt purløg
- 150 g Løgismose græsk inspireret yoghurt
- 150 g Løgismose smør tempereret
- Salt og peber
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1.
Læg majskolberne med skræl på i koldt vand i 10 minutter.
Step 2.
Pres forsigtigt kødet ud af tarmen på salsiccia-pølsen. Hak halvdelen af chilien fint og skær resten i tynde skiver. Rør Pesto arrancione sammen med kødet, smør, salt og chili efter behag. Blend det gerne til en homogen og smørbar marinade med en stavblender.
Step 3.
Åben forsigtigt majskolberne ved at trække skrællen tilbage, men lad den sidde på. Smør de blotlagte majskolber med marinaden. Sørg for at gnide marinaden godt ind i majsene. Træk derefter skrællen tilbage over majsen, og bind fast med kødsnor, så det holder sammen på marinaden.
Step 4.
Varm en grill godt op til middelvarme. Grill majsene i 10-14 minutter ved indirekte varme, så smørret ikke brænder af. Vend dem jævnligt undervejs. Skrællen må godt blive lidt sort, da den alligevel ikke skal spises, men det hele skal ikke brænde af. 5. Placér majskolberne på et fad og lad dem hvile i 5-10 minutter inden, de spises.
Step 5.
Hak purløg fint og rør det sammen med den græskinspirerede yoghurt, salt og peber.
Step 6.
Åbn majskolberne forsigtigt, og fjern skrællen. Drys med groft salt og skåret chili. Hæld den salte yoghurt over majsene eller nyd den som tilbehør på siden.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...