31/5/2023 |
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også grønne sager – og majs er en evigt tilbagevendende klassiker.
I denne opskrift smøres majsen ind i en umamispækket marinade af pestoarancione, salsicciapølse og smør, pakkes ind i sine blade og bindes op. Tilberedningsmetoden er med til at holde på saftigheden, imens smagen fra marinaden beholdes i majsene.
Saml familien og servér majsene på et stort fad i selskab med andre grillretter, som spidskål, fisk og grillet ferskensalat.
Ingredienser
- 4 hele majskolber med skræl
- ½ bøtte Løgismose pesto arancione
- 75 Salsiccia
- 1 rød chili
- 5 bundt purløg
- 150 g Løgismose græsk inspireret yoghurt
- 150 g Løgismose smør tempereret
- Salt og peber
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1.
Læg majskolberne med skræl på i koldt vand i 10 minutter.
Step 2.
Pres forsigtigt kødet ud af tarmen på salsiccia-pølsen. Hak halvdelen af chilien fint og skær resten i tynde skiver. Rør Pesto arrancione sammen med kødet, smør, salt og chili efter behag. Blend det gerne til en homogen og smørbar marinade med en stavblender.
Step 3.
Åben forsigtigt majskolberne ved at trække skrællen tilbage, men lad den sidde på. Smør de blotlagte majskolber med marinaden. Sørg for at gnide marinaden godt ind i majsene. Træk derefter skrællen tilbage over majsen, og bind fast med kødsnor, så det holder sammen på marinaden.
Step 4.
Varm en grill godt op til middelvarme. Grill majsene i 10-14 minutter ved indirekte varme, så smørret ikke brænder af. Vend dem jævnligt undervejs. Skrællen må godt blive lidt sort, da den alligevel ikke skal spises, men det hele skal ikke brænde af. 5. Placér majskolberne på et fad og lad dem hvile i 5-10 minutter inden, de spises.
Step 5.
Hak purløg fint og rør det sammen med den græskinspirerede yoghurt, salt og peber.
Step 6.
Åbn majskolberne forsigtigt, og fjern skrællen. Drys med groft salt og skåret chili. Hæld den salte yoghurt over majsene eller nyd den som tilbehør på siden.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk