31/3/2023 |
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerforret til gæster eller det grønne indslag til grillmiddagen. Rygeosten er det nuancerede, ærkedanske alternativ til creme fraiche og et oplagt match til let sødlige og bitre asparges – grønne som hvide.
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 4 hvide asparges
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk kapers
- ½ Løgismose tørrede oliven
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 stilke dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Rør rygeost sammen med olivenolie, sennep og sødmælk. Juster eventuelt mængden af sødmælk, hvis du ønsker en tyndere eller tykkere dressing. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Vask de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Nip bunden af dem alle.
Step 3.
Grill de grønne asparges på en brandvarm grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på den ene side, så de får godt med farve, og ca. 1 minut på den anden, så de ikke bliver alt for slatne. Krydr godt med salt og peber.
Step 4.
Skær de hvide asparges i tynde skiver enten med et mandolinjern, en grøntsagsskræller eller bare en skarp kniv.
Step 5.
Pluk urterne, og skær stenene fra de tørrede oliven.
Step 6.
Anret de grillede grønne asparges på et fad og dernæst de hvide asparges. Hæld godt med rygeostdressing over hele herligheden og top med kapers og oliven. Stænk eventuelt lidt god olivenolie over, og afslut med de plukkede urter.
Tip
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm fra Løgismose Gods – resultatet en mild, dyb og frisk rygeost.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...