1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerforret til gæster eller det grønne indslag til grillmiddagen.
Rygeosten er det nuancerede, ærkedanske alternativ til creme fraiche og et oplagt match til let sødlige og bitre asparges – grønne som hvide.
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 4 hvide asparges
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk kapers
- ½ glas oliven
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 stilke dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rør rygeost sammen med olivenolie, sennep og sødmælk. Juster eventuelt mængden af sødmælk, hvis du ønsker en tyndere eller tykkere dressing. Krydr med salt og peber.
Step 2
Vask de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Nip bunden af dem alle.
Step 3
Grill de grønne asparges på en brandvarm grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på den ene side, så de får godt med farve, og ca. 1 minut på den anden, så de ikke bliver alt for slatne. Krydr godt med salt og peber.
Step 4
Skær de hvide asparges i tynde skiver enten med et mandolinjern, en grøntsagsskræller eller bare en skarp kniv.
Step 5
Pluk urterne, og skær stenene fra de tørrede oliven.
Step 6
Anret de grillede grønne asparges på et fad og dernæst de hvide asparges. Hæld godt med rygeostdressing over hele herligheden og top med kapers og oliven. Stænk eventuelt lidt god olivenolie over, og afslut med de plukkede urter.
Tip
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm – resultatet en mild, dyb og frisk rygeost.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...