31/3/2023 |
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerforret til gæster eller det grønne indslag til grillmiddagen. Rygeosten er det nuancerede, ærkedanske alternativ til creme fraiche og et oplagt match til let sødlige og bitre asparges – grønne som hvide.
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 4 hvide asparges
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk kapers
- ½ Løgismose tørrede oliven
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 stilke dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Rør rygeost sammen med olivenolie, sennep og sødmælk. Juster eventuelt mængden af sødmælk, hvis du ønsker en tyndere eller tykkere dressing. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Vask de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Nip bunden af dem alle.
Step 3.
Grill de grønne asparges på en brandvarm grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på den ene side, så de får godt med farve, og ca. 1 minut på den anden, så de ikke bliver alt for slatne. Krydr godt med salt og peber.
Step 4.
Skær de hvide asparges i tynde skiver enten med et mandolinjern, en grøntsagsskræller eller bare en skarp kniv.
Step 5.
Pluk urterne, og skær stenene fra de tørrede oliven.
Step 6.
Anret de grillede grønne asparges på et fad og dernæst de hvide asparges. Hæld godt med rygeostdressing over hele herligheden og top med kapers og oliven. Stænk eventuelt lidt god olivenolie over, og afslut med de plukkede urter.
Tip
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm fra Løgismose Gods – resultatet en mild, dyb og frisk rygeost.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...