1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Grillet knurhane med Sauce Vierge
Knurhanen – ikke den mest kendte fisk, men det er en skam, så det skal der laves om på!
Knurhanen, med det noget særprægede udseende, byder på fast, lyst kød, som udskåret i fileter er særdeles velegnet til stegning, eksempelvis på grill som her.
Servér med den aromatiske og smagstætte sauce samt et glas iskold rosé og en ny livret er måske fundet?
Pssst... knurhanen knurrer faktisk. Ved hjælp af en muskel kan fisken fremkalde en knurrende lyd, som skræmmer potentielle fjender væk.
Ingredienser
- 4 flotte knurhane-fileter
- 150 g daddeltomater
- 50 g nicoise/taggiasche-oliven , eller lignende
- 2 stk hårdkogte æg
- 2 spsk kapers
- 1½ dl olivenolie
- 1 håndfuld basilikum
- ½ tsk stødt korianderfrø
- Piment d’Espelette
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1
Få fiskehandleren til at ordne knurhanefileterne for dig, så de er klar til grillen, eller køb fisken hel og gør det selv.
Step 2
Skær tomaterne i kvarte, udsten oliven, hak de hårdkogte æg groft og skær basilikum groft.
Step 3
Lun olivenolien i en gryde, tilsæt herefter under let omrøring, tomater, oliven, æg, kapers, korianderfrø og lige inden servering basilikum. Smag til med citronsaft, Piment d’Espelette, salt og peber.
Step 4
Grill knurhane-fileterne på skindsiden. Når du kan mærke, de bliver lune på kødsiden vendes de og får 1 min. mere, inden de tages af grillen. Krydr med salt og peber inden servering.
Step 5
Anret på tallerken eller fad med sauce i bunden, og herefter grillet fisk. Slut af med et dryp olivenolie og et drys korianderfrø.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
