1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Grillet knurhane med Sauce Vierge
Knurhanen – ikke den mest kendte fisk, men det er en skam, så det skal der laves om på!
Knurhanen, med det noget særprægede udseende, byder på fast, lyst kød, som udskåret i fileter er særdeles velegnet til stegning, eksempelvis på grill som her.
Servér med den aromatiske og smagstætte sauce samt et glas iskold rosé og en ny livret er måske fundet?
Pssst... knurhanen knurrer faktisk. Ved hjælp af en muskel kan fisken fremkalde en knurrende lyd, som skræmmer potentielle fjender væk.
Ingredienser
- 4 flotte knurhane-fileter
- 150 g daddeltomater
- 50 g nicoise/taggiasche-oliven , eller lignende
- 2 stk hårdkogte æg
- 2 spsk kapers
- 1½ dl olivenolie
- 1 håndfuld basilikum
- ½ tsk stødt korianderfrø
- Piment d’Espelette
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1
Få fiskehandleren til at ordne knurhanefileterne for dig, så de er klar til grillen, eller køb fisken hel og gør det selv.
Step 2
Skær tomaterne i kvarte, udsten oliven, hak de hårdkogte æg groft og skær basilikum groft.
Step 3
Lun olivenolien i en gryde, tilsæt herefter under let omrøring, tomater, oliven, æg, kapers, korianderfrø og lige inden servering basilikum. Smag til med citronsaft, Piment d’Espelette, salt og peber.
Step 4
Grill knurhane-fileterne på skindsiden. Når du kan mærke, de bliver lune på kødsiden vendes de og får 1 min. mere, inden de tages af grillen. Krydr med salt og peber inden servering.
Step 5
Anret på tallerken eller fad med sauce i bunden, og herefter grillet fisk. Slut af med et dryp olivenolie og et drys korianderfrø.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...