31/5/2021 | Magasin 5 2021
Grillet knurhane med Sauce Vierge
Opskrift til 4 personer Knurhanen – ikke den mest kendte fisk, men det er en skam, så det skal der laves om på! Knurhanen med det noget særprægede udseende byder på fast, lyst kød, som udskåret i fileter er særdeles velegnet til stegning, eksempelvis på grill som her. Servér med den aromatiske og smagstætte sauce samt et glas iskold rosé og en ny livret er måske fundet? Pssst... knurhanen knurrer faktisk. Ved hjælp af en muskel kan fisken fremkalde en knurrende lyd, som skræmmer potentielle fjender væk.
Ingredienser
- 4 flotte knurhane-fileter
- 150 g daddeltomater
- 50 g nicoise/taggiasche-oliven , eller lignende
- 2 stk hårdkogte æg
- 2 spsk kapers
- 1½ dl olivenolie
- 1 håndfuld basilikum
- ½ tsk stødt korianderfrø
- Piment d’Espelette
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Få fiskehandleren til at ordne knurhanefileterne for dig, så de er klar til grillen, eller køb fisken hel og gør det selv.
Skær tomaterne i kvarte, udsten oliven, hak de hårdkogte æg groft og skær basilikum groft.
Lun olivenolien i en gryde, tilsæt herefter under let omrøring, tomater, oliven, æg, kapers, korianderfrø og lige inden servering basilikum. Smag til med citronsaft, Piment d’Espelette, salt og peber.
Grill knurhane-fileterne på skindsiden. Når du kan mærke de bliver lune på kødsiden vendes de og får 1 min. mere inden de tages af grillen. Krydr med salt og peber inden servering.
Anret på tallerken eller fad med sauce i bunden, og herefter grillet fisk. Slut af med et dryp olivenolie og et drys korianderfrø.