31/3/2019 | Magasin 3 2019
Grønne asparges med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes. Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de. Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges , (75 g pr. person)
- 25 g smør
- rosmarinkvist
- 100 g hård ost , (gerne med nøddeagtig smag)
- 12 stk vagtelæg
- Krydderurtesalat
- ½ bundt persille
- ½ bundt køvel
- ½ bundt purløg
- ½ bundt estragon
- 2 stk høvlet, rå asparges
- Saft fra ½ citron
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Befri asparges for den seje rodende og fjern fligene, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let.
Step .2 Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Kom asparges på panden, når smørret bruser op. Sautér dem i et par minutter alt efter tykkelsen.
Krydderurtesalat
Step 1. Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
Pocherede vagtelæg
Step 1. Sæt en gryde over med 2 liter vand og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå æggene ud i hver sin kop.
Step 3. Når vandet koger, skru ned for vandet, så det lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i. Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Step 4. Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Servering
Riv osten over de smørstegte asparges og servér straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Tip
Vagtelæg kan findes i Løgismose Goumetsupermarked på Nordre Toldbod
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...