31/3/2019 | Magasin 3 2019
Grønne asparges med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes. Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de. Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges , (75 g pr. person)
- 25 g smør
- rosmarinkvist
- 100 g hård ost , (gerne med nøddeagtig smag)
- 12 stk vagtelæg
- Krydderurtesalat
- ½ bundt persille
- ½ bundt køvel
- ½ bundt purløg
- ½ bundt estragon
- 2 stk høvlet, rå asparges
- Saft fra ½ citron
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Befri asparges for den seje rodende og fjern fligene, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let.
Step .2 Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Kom asparges på panden, når smørret bruser op. Sautér dem i et par minutter alt efter tykkelsen.
Krydderurtesalat
Step 1. Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
Pocherede vagtelæg
Step 1. Sæt en gryde over med 2 liter vand og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå æggene ud i hver sin kop.
Step 3. Når vandet koger, skru ned for vandet, så det lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i. Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Step 4. Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Servering
Riv osten over de smørstegte asparges og servér straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Tip
Vagtelæg kan findes i Løgismose Goumetsupermarked på Nordre Toldbod
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...