31/3/2019
|
Magasin 3 2019
Grønne asparges med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes. Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de. Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges , (75 g pr. person)
- 25 g smør
- rosmarinkvist
- 100 g hård ost , (gerne med nøddeagtig smag)
- 12 stk vagtelæg
- Krydderurtesalat
- ½ bundt persille
- ½ bundt køvel
- ½ bundt purløg
- ½ bundt estragon
- 2 stk høvlet, rå asparges
- Saft fra ½ citron
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Befri asparges for den seje rodende og fjern fligene, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let.
Step .2 Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Kom asparges på panden, når smørret bruser op. Sautér dem i et par minutter alt efter tykkelsen.
Krydderurtesalat
Step 1. Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
Pocherede vagtelæg
Step 1. Sæt en gryde over med 2 liter vand og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå æggene ud i hver sin kop.
Step 3. Når vandet koger, skru ned for vandet, så det lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i. Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Step 4. Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Servering
Riv osten over de smørstegte asparges og servér straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Tip
Vagtelæg kan findes i Løgismose Goumetsupermarked på Nordre Toldbod
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...