30/4/2020 | Magasin 3 2020
Grydestegt Løgismose kylling
Grydestegt kylling med asparges, nye løg og flødesauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- Urter til kyllingen (estragon, timian, hvidløg, persille)
- 1 god klat Løgismose smør
- 1 skvæt olivenolie
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl god sherry
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g kantareller
- 200 g kejserhatte
- Citronsaft
- Salt og peber
- Grøntsager
- 8 flotte asparges (grønne eller hvide)
- 4 nye løg med top
- 1 kg friske ærter
- 1 lille klat Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grydestegt kylling
Step 1. Fyld kyllingen med urter og bind den op, så lårene beskytter brystkødet under stegningen.
Step 2. Brun kyllingen grundigt af i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olivenolie. Husk at krydre med salt og peber undervejs.
Step 3. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes lidt ekstra urter i bunden af gryden og låget ligges på.
Step 4. Skru ned til medium varme og lad kyllingen stege under låg ca. 30 min. Sluk for varmen og lad den trække under låg ca. 15 min.
Step 5. Tag herefter kyllingen op og lad den trække yderligere 20 min.
Sauce
Step 1. Rensende kantareller og kejserhatte steges på en pande.
Step 2. Panden koges af med tør sherry og tilsættes herefter stegeskyen fra gryden hvor kyllingen er stegt.
Step 3. Tilsæt piskefløde, kog det en smule ind og smag til med citronsaft, salt og peber.
Grøntsager
Step 1. Alle grøntsager renses og ordnes.
Step 2. De nye løg steges let på en pande og kommes derefter i en gryde med asparges og ærter.
Step 3. Tilsæt en smule vand, en klat smør, salt og peber og damp det hele i et par minutter.
Anretning
Step 1. Del kyllingen i passende stykker og anret på et fad med grøntsagerne. Pynt evt. fadet med plukkede estragonblade, ramsløg og persille og servér saucen ved siden af.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...