29/9/2022 | Magasin 6 2022
Helleflynder med muslingesauce, kantareller og hasselnødder
Et rigtigt gæstemåltid. Helleflynder er en fornem fisk, der i selskab med piemontesiske hasselnødder, små kantareller og en ekstra skummende muslingesauce gør alle med hang til god mad fornøjede.
Ingredienser
- 400 g helleflynderfilet
- 30 g Løgismose smør
- 400 g blåmuslinger
- 1 dl tør hvidvin
- 2 kviste timian
- 2 kviste dild
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g kantareller , små, fine og faste
- 50 g Løgismose smør
- 50 g ristede hasselnødder
- Salt
- Piment d'Espelette
Sådan gør du
Step 1
Rens muslinger og damp dem i hvidvin med finthakkede skalotteløg, hvidløg, timian og dild. Lad dem trække i 15 min., og sigt derefter muslingebouillonen over i en mindre gryde. Reducér bouillonen til passende smag.
Step 2
Rens kantarellerne med en lille børste eller kniv.
Step 3
Del helleflynderen i 4 stykker, læg dem i et ildfast fad, krydr med salt og læg små smørklatter på hvert stykke fisk. Bag dem i ovnen ved 175 °C i ca. 10 min. afhængig af tykkelse.
Step 4
Steg samtidig kantarellerne på en pande i smør til de er gyldne.
Step 5
Muslingebouillonen varmes og ”monteres” med kolde smørtern. Dette gøres nemmest med en stavblender, og så får du også en flot og skummende sauce.
Step 6
Anret det hele på et flot fad. Først fisk, så kantareller, ristede hasselnødder og skummende sauce til sidst. Drys med Piment d’Espelette før servering.
Tip
Du finder altid let ristede piemontesiske hasselnødder i butikken på Nordre Toldbod – skønne som snack, i kager eller som finish på en fiskeret.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...