Hjemmelavet koldskål
Smagen af sommer.
Ingredienser
- 200 g æggeblommer (ca. 8-10 æg)
- 125 g sukker
- 4 dl Løgismose kærnemælk
- 3½ dl Løgismose tykmælk
- ½ dl limejuice , efter smag
- 1 stk vaniljestang af den bedste kvalitet du kan finde
Sådan gør du
Step 1.
Sukker og æggeblommer røres sammen.
Step 2.
Bland 1,5-2 dl kærnemælk og kornene fra vaniljestængerne sammen og sigt det ned i æggeblommerne.
Step 3.
Resten af kærnemælken og tykmælken røres i og til sidst tilsættes limejuice efter smag.
Step 4.
Servér med kammerjunkere, og eventuelt friske bær når sæsonen tillader det.
Tip
Skyd genvej - Find skøn mormorkoldskål i Netto.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...