1/1/1970 |
Hvide asparges med parmesan og smørsauce
Perfekt med et koldt glas Sancerre.
Ingredienser
- Asparges
- 18 stk hvide asparges , skrællede og bunden knækket af
- 1 spsk Løgismose smør
- 50 g parmesan
- God håndfuld skyllet rucola
- Smørsauce
- 4 spsk Løgismose smør
- 1 spsk mandler , ristede og smuttede
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- ½ spsk blå birkes
- 1 spsk appelsinsaft
- ½ spsk revet appelsinskal
- 12 stk kogte eller pocherede vagtelæg
Sådan gør du
Step 1.
Forbered saucen ved at varme smørret op i en kasserolle til det bliver lysebrunt og duftende. Tilsæt løg, mandler, birkes og appelsinsaft- og skal og sænk temperaturen, så den blot holder sig varm.
Step 2.
Smag til med salt og peber.
Step 3.
Kog så aspargesene møre. Brus smørret op i en pande og sving de kogte asparges heri. Riv parmesanen henover, og lad det smelte. Sæt eventuelt panden i ovnen, så osten gratinerer let.
Step 4.
Servér aspargesene på en tallerken med lidt rucola drysset henover. Fordel æggene øverst og hæld saucen omkring aspargesene i en cirkel.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...