1/6/2023
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene fyldes med store fade spækket med fisk og skaldyr, og hvor glassene fyldes med iskold hvidvin – det er minder, vi så gerne vil give liv. Og liv de gives med denne opskrift på Moules marinières. Vores kok tilbereder retten med bronzefennikel, som er en urt med karakteristika fra dild, der desuden tilfører en rustik aroma a la fennikel. Fuldend bistrooplevelsen med et glas kølig Løgismose hvidvin no 01.
Ingredienser
- 1000 g blåmuslinger vasket og renset
- 100 g Løgismose smør
- 1 salatløg
- 1 fed hvidløg
- ¼ bundt bredbladet persille
- 2 glas Løgismose hvidvin no 01
- ½ glas Løgismose grillede grønne oliven eller andre gode oliven
Sådan gør du
Step 1.
Vask muslingerne grundigt i koldt vand. Kasser de dårlige. Du kan se, om muslingerne er dårlige, hvis de er åbne, og ikke lukker sig ved et lille bank på bordet. Fjern også ”skægget” på siden, og skrab eventuelle urenheder på skallen med en urtekniv.
Step 2.
Pil og hak salatløg og hvidløg fint. Skræl og skær glaskål i små tern.
Step 3.
Sautér løg, glaskål og hvidløg i halvdelen af smørret i en stor gryde i cirka 1 minut. Tilsæt de rensede blåmuslinger og sautér ved høj varme i 15 sekunder.
Step 4.
Tilsæt hvidvin og damp under låg i cirka 2 minutter, til alle muslinger har åbnet sig. Tag nu muslingerne op af gryden med en hulske og anret på dybe tallerkener eller en stor dyb skål. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Step 5.
Kog væsken, der er tilbage i gryden, ind til det halve med det resterende smør. Hak persilleblade og pluk bronzefennikel. Fjern stenen fra oliven og hak også dem groft. Kom urter og oliven ned til væsken, smag til med salt og hæld derefter saucen over muslingerne. Nyd muslingerne med godt brød til og et køligt glas hvidvin.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
