31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Irgrøn grønkålssuppe
Suppe er oplagt på de uforudsigelige, grå og kolde regnvejrsdage, som disse måneder byder på. Denne flotte irgrønne grønkålssuppe med masser af smag, er nem og hurtig at lave, og vil med sikkerhed være et hit, både til pænt selskab eller når du skal hygge om dig selv. Servér suppen med de sprøde vine fra Wien og nyd matchet mellem den sunde og nærende suppe og de kølige, mineralske dråber.
Ingredienser
- 1 stk broccoli plukket i små buketter, inkl. stokken som befries fra den seje rod og skælles
- 200 g rosenkål befriet fra roden og de yderste blade
- 250 g grønkål befriet fra stænglerne
- 2 hele løg pillet og groft hakket
- 2 fed hvidløg pillet
- Saften af en halv citron
- Lidt revet muskatnød
- 4 hele æg
- 100 g usaltet smør
- 4 cl olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Pil de yderste blade af rosenkålen, indtil du kommer ind til det faste hjerte - gem de yderste blade. Halvér hjerterne og blanchér dem 4 gange i nyt vand, som kasseres hver gang.
Step 2
Sæt en gryde over med 6 dl vand, hvori de hakkede løg, hvidløg, broccolistænglen og de blancherede rosenkål koges møre. Tilsæt grønkålen og kog den i 2-3 minutter. Lad imens 4 æg koge til de smiler (ca. 7-6 minutter), pil dem og hold dem lune.
Step 3
Kog broccoli-buketterne i letsaltet vand til de er al dente. Grydens indhold hældes i en blender sammen med smør og olivenolie. Blend suppen i 6-8 minutter til du får en hel glat og irgrøn suppe. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og friskrevet muskatnød.
Step 4
Marinér rosenkålsbladene i lidt olivenolie, salt og peber. Anret suppen i 4 varme, dybe tallerkener, med 1 lunt æg samt broccolibuketter. De marinerede rosenkål-blade drysses ud over suppen.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...