5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Kærnemælksmarinerede chicken wings med grønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Selvom kyllingevingerne skal marinere, er de ganske nemme og kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet. Den lette syre fra kærnemælken nedbryder nemlig proteinerne i kyllingen, hvilket både mørner og giver kødet smag – det gør kyllingevingerne til en mør og saftig hverdagsfavorit.
Ingredienser
- Chicken wings
- 1 pakke Løgismose kyllingevinger
- 250 g Løgismose kærnemælk
- 8 g salt
- 1 citron skal og saft heraf
- 2 fed hvidløg
- 1 rød jalapeños chili eller anden rød chili
- 20 dråber tabasco
- 4 g røget paprika
- 4 g almindelig paprika
- Friskkværnet peber
- Lidt frisk timian
- citronskal
- flagesalt eller tørrende chiliflager
- Grønt
- 1 stk hjertesalat
- 5 stk radiser
- 1 stk gulerod med top
- 1 stk skoleagurk
- 1 håndfuld frisk plukket dild
- Rygeostdressing
- 100 g Løgismose kærnemælk
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 spsk citronsaft
- Lidt salt og peber
Sådan gør du
Chicken wings
Step 1. Hak hvidløg og jalapenos fint.
Step 2. Bland alle ingredienser til marinade godt sammen.
Step 3. Del kyllingevingerne imellem første og andet led, så de to yderste led stadig sidder sammen.
Step 4. Vend kylling i marinaden og lad det trække på køl natten over. Er du i tidsnød, skal kyllingen marinere i minimum et par timer, så kyllingen når at trække smag og mørne.
Step 5. Fordel kyllingevingerne i et ovnfast fad og bag i ovnen i 25-30 min. ved 200 °C. Kyllingevingerne skal være gyldne og sprøde, når de tages ud af ovnen.
Step 6. Afslut med lidt citronskal, frisk timian, lidt grove saltflager eller lidt tørrede chiliflager, hvis du er til det spicy køkken.
Grønt
Step 1. Pluk hjertesalat i blade og skyl sammen med de andre grøntsager.
Step 2. Skær radiser, gulerødder og agurk i fine tynde skiver. Du kan fordel bruge et mandolinjern.
Dressing
Step 1. Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen til konsistensen er glat og homogen.
Servering
Step 1. Anret salaten i en skål skiftevis med salatblade, grøntsager og dressing og top med frisk dild. Servér til de tilberedte kyllingevinger gerne med en god mayonnaise smagt til med barbecuesauce på siden.
Tip
Når kartonen alligevel er åbnet, så rør kærnemælken til en hjemmerørt dressing sammen med den vaskeægte forårsost – rygeosten.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...