28/4/2021
|
Magasin 4 2021
Kammerjunkere med mandler
De fleste af os kan ikke spise koldskål uden kammerjunkere. Den lille, sprøde kage gør hele forskellen, når vi nyder sommerens koldskål. Men faktisk var kammerjunken oprindeligt ikke anset for noget særligt. Kammerjunkere er en sød tvebak og blev derfor ikke regnet som så fin som eksempelvis småkager eller kiks. Heraf formoder man at navnet ”Kammerjunker” opstod; en kammerjunker var nemlig den lavest rangerende adelstitel. Navnet symboliserer altså placeringen nederst i bagværkets hierarki!
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 200 g mandelmel
- 200 g rørsukker
- 200 g blødt Løgismose smør i tern
- 50 g finthakkede mandler
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- ½ tsk salt
- ½ citron , skal og saft herfra
Sådan gør du
Step 1.
Bland alle ingredienserne til samlet dej.
Step 2.
Bland alle ingredienserne til samlet dej. Del dejen i 4, og rul hver del til en pølser med ca. 2 cm i diameter. Sæt på køl i ca. 45 min til smørret har sat sig lidt.
Step 3.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Skær 1 cm tykke skiver af stængerne, og stil på bageplader med et par cm imellem hver skive. Sæt bagepladerne i ovnen og skru ned på 125 °C.
Step 4.
Bag junkerne i 35-40 min., til de er gyldenbrune og færdigbagte. Køl af, og nyd på iskold koldskål.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...