1/1/1970 |
Klejner
Ingredienser
- 200 g Løgismose smør
- 240 g flormelis
- 180 g æg
- 750 g Løgismose hvedemel
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 1 stk appelsin revet skal herfra
- 1 stk citron revet skal herfra
- 4 g kardemomme
- 3 g hjortetaksalt
- 1 l vindruekerneolie til at dybstege klejnerne i.
Sådan gør du
Step 1.
Bland alle tørre ingredienser + skaller fra appelsin og citron sammen. Rør smørret ud i blandingen. Tilsæt æg og fløde, og rør det hele til en ensartet masse.
Step 2.
Lad dejen hvile i køleskab 30 minutter og rul den ud til 8 mm tykkelse. Skær rudeformede stykker af dejen, snit dem på midten og vrid den ene ende igennem hullet, så klejneformen kommer frem.
Step 3.
Varm en gryde med olien til 190 °C og steg klejnerne til de er gyldne, ca. 1,5-2 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simpl...
Panforte - Kagen til hele julemåneden
Panforte betyder ”stærkt brød” på italiensk, og navnet gør da også kagen en bjørnetjeneste, da både ...