25/6/2017
Knapost med ramsløg, persille og citron
Ingredienser
- 1 tsk kommen
- 1 l Løgismose tykmælk
- 1 tsk salt
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 2 spsk finthakket ramsløg
- 2 spsk finthakket persille
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Rist kommenfrøene på en tør pande og knus dem i en morter eller med bunden af en kasserolle på skærebrættet.
Step 2.
Lun tykmælk og kommen ved lav varme, indtil vallen skiller fra. Det tager ca. 15 minutter. Hæld herefter den skilte tykmælk over i en sigte beklædt med et osteklæde eller et viskestykke. Sæt tykmælken til afdrypning i køleskabet, indtil vallen er dryppet fra. Beregn ca. 2-3 timer. Alternativt kan du hælde tykmælken direkte i klædet uden at varme den først, så skal den dræne på køl til næste morgen.
Step 3.
Rør herefter ostemassen med salt og cremefraiche. Smag osten til med citronsaft og fintrevet citronskal, krydderurterne og lidt friskkværnet sort peber. Servér osten sammen med ristet brød.
Tip
Serveringstip: servér Løgismose Borretane-løg til
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...