13/1/2021 |
Kogt torskerogn
Her får du kokkens opskrift på kogt torskerogn, eller torskerogn-bukser som den friske rogn også kaldes.
Ingredienser
- 500 g torskerogn ''bukser''
- Frisk citron
- 3 stk laurbærblade
- Dild
- Saltflager
- Peberkorn
Sådan gør du
Step 1.
Bring vand til kogning i en gryde der passer til mængden af torskerogn.
Step 2.
Krydr vandet med salt.
Step 3.
Placer torskerognen med dildstilke, skiver af citron, lidt peberkorn og et laurbærblad i et stykke bagepapir. Fold bagepapiret sammen som en pakke og snør den eventuelt med kødsnor.
Step 4.
Kom pakken i gryden og lad pochere (tilberedning lige under kogepunktet) i 10-15 min.
Step 5.
Tag gryden af varmen og lad rognen trække sig færdig mens vandet køler ned. Rognen skal føles fast når du mærker på den, så er den færdig.
Step 6.
Nyd den herefter enten kold i skiver, stegt i masse smør eller bare direkte fra gryden.
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave.
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt....
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Blæksprutte med tomatsalat
Drøm dig til en sydeuropæisk fiskerestaurant med engangsdue og brød i papirsposer med en servering s...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage. Østers siges at være verde...
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig s...