Konditorens vaniljesirup
Her får du en god basisopskrift på vaniljesirup. Prøv den i din iskaffe som kaffesirup, på din skyr til morgenmad eller som smagsforstærker i kager.
Ingredienser
- 500 g sukker
- 500 g vand
- 1 stk tør vaniljestang eller 1/3 frisk
Sådan gør du
Step 1.
Kog alle ingredienserne langsomt op til det tykner og køl derefter ned. Hæld siruppen på en skoldet flaske og den er klar til brug.
Step 2.
Siruppen er oplagt i din iskaffe, som får tilført masser af sødme og smag fra den gode vanilje. Prøv også at toppe din skyr eller yoghurt med vaniljesiruppen og sprød topping - smagen er fantastisk!
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...