31/3/2023 |
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, som giver sprødt skind og saftigt kyllingekød. En klassisk fransk servering med et Løgismosisk tvist, som vi garanterer vil begejstre selv de mest selektive smagsløg.
Ingredienser
- Kylling
- 2 pakker Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 glas Løgismose soltørrede tomater
- 200 g babyspinat
- 20 g parmesanost
- Salt og peber
- Piment d’Espelette (kan udelades)
- Glaserede grøntsager
- 1 bundt nye løg
- 1 bundt gulerødder med top
- 1 bundt hvide asparges
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Frisk estragon
Sådan gør du
Mini rôtis
Step 1. Udben kyllingelår, så du får et helt stykke kylling.
Step 2. Step 2. Skyl babyspinat og steg det hurtigt på en pande til den falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden nedad og krydr med salt, peber og Piment d’Espelette og lidt revet citronskal. Placér 3 soltørrede tomater på langs, dernæst spinat og afslut med revet parmesanost.
Step 4. Rul kyllingen stramt sammen, så skindsiden vender udad og bind den med op med tre små knuder.
Step 5. Placér kyllingerne i et ildfast fad og giv skindet lidt olivenolie samt salt og peber. Læg en halv citron med kødsiden nedad og lidt frisk oregano i fadet sammen med kyllingen.
Step 6. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 °C i 35 minutter. Lad derefter kyllingen hvile i 10 minutter. Tilbered imens grøntsagerne.
Glaserede grøntsager
Step 1. Trim løg, skræl gulerødder samt asparges. Skær alle grøntsagerne i pæne stykker, så de får nogenlunde samme tilberedningstid.
Step 2. Fordel grøntsagerne i bunden af en sautérpande eller gryde. Tilsæt 2-3 spsk. vand, olivenolie og salt og peber. Dæk grøntsagerne til med stykke bagepapir. Sæt gryden ved lavt blus og damp dem stille og roligt i 10-15 minutter.
Step 3. Vend de tilberedte grøntsager med hakket estragon. Smag eventuelt til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Servering
Step 1. Fjern snorene fra kyllingen og skær i fine skiver. Servér med glaserede grøntsager, skyen fra fadet med kylling og top med friske urter.
Tip
Skal det være nemt? Find Løgismose mini rôtis, som allerede er oprullet, håndbundet og marineret med Karl Johan-svampe, på hylden i Netto.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...