31/3/2023
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, som giver sprødt skind og saftigt kyllingekød. En klassisk fransk servering med et Løgismosisk tvist, som vi garanterer vil begejstre selv de mest selektive smagsløg.
Ingredienser
- Kylling
- 2 pakker Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 glas Løgismose soltørrede tomater
- 200 g babyspinat
- 20 g parmesanost
- Salt og peber
- Piment d’Espelette (kan udelades)
- Glaserede grøntsager
- 1 bundt nye løg
- 1 bundt gulerødder med top
- 1 bundt hvide asparges
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Frisk estragon
Sådan gør du
Mini rôtis
Step 1. Udben kyllingelår, så du får et helt stykke kylling.
Step 2. Step 2. Skyl babyspinat og steg det hurtigt på en pande til den falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden nedad og krydr med salt, peber og Piment d’Espelette og lidt revet citronskal. Placér 3 soltørrede tomater på langs, dernæst spinat og afslut med revet parmesanost.
Step 4. Rul kyllingen stramt sammen, så skindsiden vender udad og bind den med op med tre små knuder.
Step 5. Placér kyllingerne i et ildfast fad og giv skindet lidt olivenolie samt salt og peber. Læg en halv citron med kødsiden nedad og lidt frisk oregano i fadet sammen med kyllingen.
Step 6. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 °C i 35 minutter. Lad derefter kyllingen hvile i 10 minutter. Tilbered imens grøntsagerne.
Glaserede grøntsager
Step 1. Trim løg, skræl gulerødder samt asparges. Skær alle grøntsagerne i pæne stykker, så de får nogenlunde samme tilberedningstid.
Step 2. Fordel grøntsagerne i bunden af en sautérpande eller gryde. Tilsæt 2-3 spsk. vand, olivenolie og salt og peber. Dæk grøntsagerne til med stykke bagepapir. Sæt gryden ved lavt blus og damp dem stille og roligt i 10-15 minutter.
Step 3. Vend de tilberedte grøntsager med hakket estragon. Smag eventuelt til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Servering
Step 1. Fjern snorene fra kyllingen og skær i fine skiver. Servér med glaserede grøntsager, skyen fra fadet med kylling og top med friske urter.
Tip
Skal det være nemt? Find Løgismose mini rôtis, som allerede er oprullet, håndbundet og marineret med Karl Johan-svampe, på hylden i Netto.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...