31/3/2023 |
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, som giver sprødt skind og saftigt kyllingekød. En klassisk fransk servering med et Løgismosisk tvist, som vi garanterer vil begejstre selv de mest selektive smagsløg.
Ingredienser
- Kylling
- 2 pakker Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 glas Løgismose soltørrede tomater
- 200 g babyspinat
- 20 g parmesanost
- Salt og peber
- Piment d’Espelette (kan udelades)
- Glaserede grøntsager
- 1 bundt nye løg
- 1 bundt gulerødder med top
- 1 bundt hvide asparges
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Frisk estragon
Sådan gør du
Mini rôtis
Step 1. Udben kyllingelår, så du får et helt stykke kylling.
Step 2. Step 2. Skyl babyspinat og steg det hurtigt på en pande til den falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden nedad og krydr med salt, peber og Piment d’Espelette og lidt revet citronskal. Placér 3 soltørrede tomater på langs, dernæst spinat og afslut med revet parmesanost.
Step 4. Rul kyllingen stramt sammen, så skindsiden vender udad og bind den med op med tre små knuder.
Step 5. Placér kyllingerne i et ildfast fad og giv skindet lidt olivenolie samt salt og peber. Læg en halv citron med kødsiden nedad og lidt frisk oregano i fadet sammen med kyllingen.
Step 6. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 °C i 35 minutter. Lad derefter kyllingen hvile i 10 minutter. Tilbered imens grøntsagerne.
Glaserede grøntsager
Step 1. Trim løg, skræl gulerødder samt asparges. Skær alle grøntsagerne i pæne stykker, så de får nogenlunde samme tilberedningstid.
Step 2. Fordel grøntsagerne i bunden af en sautérpande eller gryde. Tilsæt 2-3 spsk. vand, olivenolie og salt og peber. Dæk grøntsagerne til med stykke bagepapir. Sæt gryden ved lavt blus og damp dem stille og roligt i 10-15 minutter.
Step 3. Vend de tilberedte grøntsager med hakket estragon. Smag eventuelt til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Servering
Step 1. Fjern snorene fra kyllingen og skær i fine skiver. Servér med glaserede grøntsager, skyen fra fadet med kylling og top med friske urter.
Tip
Skal det være nemt? Find Løgismose mini rôtis, som allerede er oprullet, håndbundet og marineret med Karl Johan-svampe, på hylden i Netto.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk