Lammebov
Retten bør, for det bedste resultat, tilberedes med spædlam – en yndet spise i Ribera del Duero, men ganske svær at opstøve herhjemme, hvorfor vi måtte ty til et 1-årigt lam fra Roskilde. Et alternativ, der blev godkendt hele vejen rundt: sommelier, kok og spansk vinindkøber – især, fordi lammeboven nydes med friske og saftige vine fra selvsamme region.
Ingredienser
- Lammebov
- lammebov , på 1,5-2 kg
- 1 håndfuld friske krydderurter
- 5 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 roscoff-løg (kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod)
- 2 røde peberfrugter
- 800 g aspargeskartofler
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Sådan gør du
Fjern bovbladet på lammeboven eller få din slagter til at gøre det for dig. Hak krydderurter og hvidløg. Smør lammeboven med olivenolien og gnid urter og hvidløg ind i kødet. Krydr med salt og en generøs mængde Piment d’Espelette.
Bag lammeboven i en bradepande ved 150 °C i ca. 1 time. Tilsæt herefter groftskårne løg, peberfrugter og kartofler og vend dem i noget af det fedt, der er smeltet fra kødet. Bag herefter yderligere 1 time.
Tag bradepanden ud af ovnen og lad kødet hvile i ca. 20 minutter før servering.
Servér retten med som den er eller med groft brød og en grøn, let salat.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...