1/1/1970 |
Lammebov
Retten bør, for det bedste resultat, tilberedes med spædlam – en yndet spise i Ribera del Duero, men ganske svær at opstøve herhjemme, hvorfor vi måtte ty til et 1-årigt lam fra Roskilde. Et alternativ, der blev godkendt hele vejen rundt: sommelier, kok og spansk vinindkøber – især, fordi lammeboven nydes med friske og saftige vine fra selvsamme region.
Ingredienser
- Lammebov
- lammebov , på 1,5-2 kg
- 1 håndfuld friske krydderurter
- 5 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 roscoff-løg (kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod)
- 2 røde peberfrugter
- 800 g aspargeskartofler
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Sådan gør du
Fjern bovbladet på lammeboven eller få din slagter til at gøre det for dig. Hak krydderurter og hvidløg. Smør lammeboven med olivenolien og gnid urter og hvidløg ind i kødet. Krydr med salt og en generøs mængde Piment d’Espelette.
Bag lammeboven i en bradepande ved 150 °C i ca. 1 time. Tilsæt herefter groftskårne løg, peberfrugter og kartofler og vend dem i noget af det fedt, der er smeltet fra kødet. Bag herefter yderligere 1 time.
Tag bradepanden ud af ovnen og lad kødet hvile i ca. 20 minutter før servering.
Servér retten med som den er eller med groft brød og en grøn, let salat.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...