Løgismose koldhævede surdejsboller
Glem alt om at passe surdej, slæbe flere typer mel hjem, veje af og have mel i hele køkkenet. Løgismose økologiske brødblanding, lavet på bornholmsk mel og sammensat af melsorterne manitoba- og ølandshvedemel samt surdej og salt, er genvejen til nybagte surdejsboller – også på travle dage!
Ingredienser
- Løgismose koldhævede surdejsboller
- Løgismose økologiske koldhævede surdejsboller
- 600 g vand
- 15 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs 15 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen, og kør derefter på mellemniveau i 10-12 minutter til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile overdækket i en times tid på køleskabsbordet
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Step 2
Opløs 20 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen , og rør i massen med en ske, til dejen samler sig
Dæk skålen til med et viskestykke, og stil den til side på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Gentag herefter proceduren 3-4 gange, til dejen er homogen og blank
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 time
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Tip
Tip: Bag surdejsblandingen som flutes eller brød
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...