Løgismose koldhævede surdejsboller
Glem alt om at passe surdej, slæbe flere typer mel hjem, veje af og have mel i hele køkkenet. Løgismose økologiske brødblanding, lavet på bornholmsk mel og sammensat af melsorterne manitoba- og ølandshvedemel samt surdej og salt, er genvejen til nybagte surdejsboller – også på travle dage!
Ingredienser
- Løgismose koldhævede surdejsboller
- Løgismose økologiske koldhævede surdejsboller
- 600 g vand
- 15 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs 15 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen, og kør derefter på mellemniveau i 10-12 minutter til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile overdækket i en times tid på køleskabsbordet
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Step 2
Opløs 20 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen , og rør i massen med en ske, til dejen samler sig
Dæk skålen til med et viskestykke, og stil den til side på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Gentag herefter proceduren 3-4 gange, til dejen er homogen og blank
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 time
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Tip
Tip: Bag surdejsblandingen som flutes eller brød
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...