30/10/2023
|
Magasin 5 2023
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin, citron og vin (Beaujolais Nouveau naturligvis). Resultatet er mørt, saftigt kød og en smagfuld sauce tilberedt i én, der serveres med franske kastanjer, bagte jordskokker og friske brombær. Bon Appetit.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 100 g Løgismose Tipo 00
- 500 g jordskokker
- 150 g brombær
- 4 kviste rosmarin
- 1 citron
- 1 helt hvidløg
- 3 dl rødvin (gerne Beaujolais Nouveau)
- 100 g Løgismose smør
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 150 g kastanjer
- ½ bundt persille
- Salt
- Eventuel meljævning
Sådan gør du
Step 1
Rens og halvér jordskokker. Placér dem i et ildfast fad og krydr med olivenolie, salt og en kvist rosmarin. Steg i ovnen ved 200 °C i cirka 20 minutter.
Step 2
Del kyllingen i lår med overlår og bryst med vingestykke. Del brystet i to. Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt. Brun kødet godt af ved middel varme i en jernpande eller gryde i cirka 10-15 minutter.
Step 3
Halvér hvidløg og citron og brun en halvdel af hver på stegefladen i samme pande som kyllingen.
Step 4
Hæld vin ved, tilsæt den resterende rosmarin og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt vand – kyllingen skal dækkes helt. Kog op og sæt hele panden eller gryden i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. Tjek, om kyllingen er tilberedt.
Step 5
Hæld væden fra kyllingen over i en anden gryde og varm op. Jævn eventuelt saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Step 6
Fordel jordskokker og kastanjer rundt om kyllingen og varm hele panden igen i ovnen ved 200 °C i 5 minutter.
Step 7
Top med persille og friske brombær umiddelbart før servering.
Step 8
Nyd retten med godt surdejsbrød og en let grøn salat.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...