1/1/1970 |
Lyse og luftige kernebrød
Ingredienser
- Lyse og luftige kernebrød
- 8 dl koldt vand
- 900 g Løgismose manitoba hvedemel
- 50 g solsikkekerner
- 50 g Løgismose knækkede rugkerner
- 2 spsk groft salt
- 18 g gær
Sådan gør du
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt resten af ingredienserne, og rør sammen i 4-5 min.
Stil skålen til side i ca. 10 min., og rør derefter dejen igen i 4-5 min.
Lad dejen hæve overdækket på køl natten over.
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, form to brød af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, form to brød af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer dem.
Andre forslag
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simpl...
Panforte - Kagen til hele julemåneden
Panforte betyder ”stærkt brød” på italiensk, og navnet gør da også kagen en bjørnetjeneste, da både ...
Kammerjunkere med mandler
De fleste af os kan ikke spise koldskål uden kammerjunkere. Den lille, sprøde kage gør hele forskell...
Olivenoliekage
For de fleste er olivenolien nok primært et indslag i det salte køkken, men faktisk har de bitre oli...