Lyse og luftige kernebrød
Lyst og luftigt morgenbrød med god struktur.
Ingredienser
- 500 koldt vand (5 dl)
- 500 g Løgismose manitoba hvedemel
- 50 g Løgismose knækkede rugkerner
- 25 g solsikkekerner
- 20 g olivenolie (2 spsk)
- 1 spsk groft salt (12 g)
- 8 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs gæren i vandet, tilsæt resten af ingredienserne, og kør dejen på røremaskines mellemniveau i 10 min.
Step 2
Kør derefter på maks. niveau i ca. 8 min., eller til dejen er glat og slipper skålen.
Step 3
Lad dejen hæve overdækket på køl natten over.
Step 4
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten, er det endnu bedre).
Step 5
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, form et brød af dejen, og lad det hvile, til ovnen er varm.
Step 6
Læg brødet på den varme bageplade eller -sten beklædt med bagepapir, og bag det i 40 min., eller til det lyder hult, når du banker det let på bunden.
Step 7
Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer det.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...