Løgismose i Netto
Madbrød med tre slags topping
Ingredienser
- Dej
- 200 g Løgismose hvedemel
- 15 g Løgismose Tipo 00 mel
- 70 g durummel
- 2 dl vand
- 1½ tsk salt
- 20 g olivenolie
- 5 g gær
- Topping 1
- ½ stk løg i tynde skiver
- Finthakket timian
- 1 tsk god olivenolie
- Topping 2
- 1½ tsk groft havsalt
- Topping 3
- 1 spsk god olivenolie
- Persille
- Citronskal
- 1 fed hvidløg
- 30 g revet ost f.eks. Comté Løgismose lagret bjergost eller gruyere
Sådan gør du
Step 1.
Bland vand, gær og olivenolie sammen i en skål eller rørekedel. Tilsæt hvedemel, tipo 00 og durummel og ælt dejen godt sammen, ca. 15 minutter – i en røremaskine 6 minutter langsomt og derefter 10 minutter hurtigt.
Step 2.
Tilsæt salt og ælt dejen yderligere godt igennem – på røremaskine 3 minutter ved høj hastighed. Sæt dejen på køl og lad den koldhæve minimum 12 timer.
Step 3.
Pres herefter dejen ud i et ovnfast fad på ca. 20 * 30 cm – husk bagepapir! Lad dejen hvile ca. 15 minutter før den valgte topping fordeles jævnt ud over dejen.
Step 4.
Lad dejen hæve ca. 1 time og bag den i en forvarmet ovn på 250 °C i 15-20 minutter.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...