31/10/2020 | Magasin 7 2020
Malfatti
Nyd malfatti med god tomatsauce eller brunet smør og de italienske vine i glasset, så er du sikret et måltid, der næsten med garanti vil få dig til at nynne ufortrødent med på Eros Ramazzotti, hvis en sådan herre skulle finde vej til højtaleren.
Ingredienser
- 350 g friske spinat dampes til det falder sammen i lidt smør, afkøles før brug
- 1 helt æg
- 50 g hvedemel
- 50 g durummel
- 70 g parmesan fintrevet
- 250 g ricotta drænet i et kaffefilter
- Muskatnød
- Salt og peber
- 1 glas Tomatsauce fra Cascina San Giovanni
Sådan gør du
Step 1
Kom den drænede ricotta i en skål. Rør den glat med ægget, tilsæt herefter de to typer mel og rør imens så dejen bliver helt glat.
Step 2
Tilsæt den revne parmesan og rør dejen glat og smag til med salt, peber og muskatnød.
Step 3
Klem al vandet ud af den afkølede spinat, hak den og vend i massen.
Step 4
Form med våde fingre 8 ensartede kugler og kom dem i kogende, letsaltet vand. Skru ned til 1/3 af kogepladens effekt og pochér kuglerne i 6-8 min. Kogevandet skal blot skælve, ikke koge!
Step 5
Servér malfatti med en italiensk tomatsauce, f.eks. Cascina San Giovannis version.
Tip
Malfatti stammer fra det norditalienske køkken og minder om gnocchi i tekstur og ingredienserne er lig fyldet i de klassiske spinat/ricotta-ravioli. Og netop pga. den manglende, omkransende pasta, som vi kender det fra ravioli, blev retten døbt ’malfatti’, da de medspisende syntes retten var ’ringe lavet’… Andre må dog have syntes ’nonna’ i køkkenet var genial, i dag findes retten nemlig på et væld af menukort i Italien.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...