31/10/2020 | Magasin 7 2020
Malfatti
Nyd malfatti med god tomatsauce eller brunet smør og de italienske vine i glasset, så er du sikret et måltid, der næsten med garanti vil få dig til at nynne ufortrødent med på Eros Ramazzotti, hvis en sådan herre skulle finde vej til højtaleren.
Ingredienser
- 350 g friske spinat dampes til det falder sammen i lidt smør, afkøles før brug
- 1 helt æg
- 50 g hvedemel
- 50 g durummel
- 70 g parmesan fintrevet
- 250 g ricotta drænet i et kaffefilter
- Muskatnød
- Salt og peber
- 1 glas Tomatsauce fra Cascina San Giovanni
Sådan gør du
Step 1.
Kom den drænede ricotta i en skål. Rør den glat med ægget, tilsæt herefter de to typer mel og rør imens så dejen bliver helt glat.
Step 2.
Tilsæt den revne parmesan og rør dejen glat og smag til med salt, peber og muskatnød.
Step 3.
Klem al vandet ud af den afkølede spinat, hak den og vend i massen.
Step 4.
Form med våde fingre 8 ensartede kugler og kom dem i kogende, letsaltet vand. Skru ned til 1/3 af kogepladens effekt og pochér kuglerne i 6-8 min. Kogevandet skal blot skælve, ikke koge!
Step 5.
Servér malfatti med en italiensk tomatsauce, f.eks. Cascina San Giovannis version.
Tip
Malfatti stammer fra det norditalienske køkken og minder om gnocchi i tekstur og ingredienserne er lig fyldet i de klassiske spinat/ricotta-ravioli. Og netop pga. den manglende, omkransende pasta, som vi kender det fra ravioli, blev retten døbt ’malfatti’, da de medspisende syntes retten var ’ringe lavet’… Andre må dog have syntes ’nonna’ i køkkenet var genial, i dag findes retten nemlig på et væld af menukort i Italien.
Andre forslag
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene f...
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide ...