16/5/2024
|
Magasin 3 2024
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne tomatillos. En let syrlig og sprød frugt. De kan være svære at fremskaffe i de danske supermarkeder, men kan findes på dåse.
Salsa Roja – autentisk tomatbaseret salsa, deraf navnet roja, som betyder rød, hvor chili, tomater og løg steges for at tilføre dybde og let røget smag.
Pico de Gallo – frisk tomatsalsa med de klassiske smagsgivere lime, koriander og chili.
Alle tre saucer er velegnede til næsten alle tacos og majschips, så vælg din yndlings eller servér dem alle og lad selv gæsterne om bordet vælge.
Ingredienser
- Salsa Verde
- 500 g tomatillos
- 1 lime
- 1 tsk salt
- 1 bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- Jalapeños efter smag
- Salsa Roja
- 50 g rød chili
- 500 g store modne tomater
- 150 g salatløg
- 50 g rapsolie
- 2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk salt
- Pico de Gallo
- 250 g små tomater
- 1 salatløg
- ½ bundt koriander
- Chili i forskellige farver efter smag og styrke
- 1 lime
- 3 spsk rapsolie
- Salt
Sådan gør du
Salsa Verde
Step 1. Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Salsa Roja
Step 1. Rens rød chili, ordn salatløg og skær i grove stykker.
Step 2. Steg chili, salatløg og hele tomater på en tør varm pande i 5-10 min., til de får gode brændemærker.
Step 3. Hæld de brændte grøntsager i en skål med rapsolie, hvidvinseddike og salt. Blend, men bevar noget struktur og smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Pico de Gallo
Step 1. Del tomaterne i 3-4 stykker. Hak salatløg, koriander og chili og bland sammen i en skål med lime og rapsolie. Smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk