30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Moussaka
Mousakka er for grækerne, hvad lasagne er for italienerne. I moussaka er lasagnepladerne skiftet ud med aubergine og kartofler, og det hakkede kød er ofte lam fremfor gris og okse. Moussaka er en sublim hverdagsret til kolde og blæsende efterårsdage og vi kan anbefale at få varmen yderligere ved at servere tør og frisk græsk vin til retten.
Ingredienser
- Fyld
- 3 auberginer , skåret i skiver på ½ cm
- 500 g bagekartofler , skåret i skiver
- ½ olivenolie
- Salt og peber
- 500 g hakket okse- og/eller lammekød
- 1 lille dåse hakkede tomater
- 3 løg . fintsnittet
- 3 fed hvidløg , fintsnittet
- 1 spsk salvie , friskhakket
- 1 spsk rosmarin , friskhakket
- 1 spsk timian , friskhakket
- 1 spsk oregano , friskhakket
- 1 spsk mynte , friskhakket
- Bechamelsauce
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 8 dl Løgismose sødmælk
- 2 æggeblommer
- 100 g parmesan , revet
- Muskatnød , revet
- Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Krydr skiver af aubergine med salt og peber og dryp dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 150 °C. Steg kartoflerne let møre i olivenolie på en pande i olivenolie og lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle.
Step 2. Sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt det hakkede kød og steg det omhyggeligt. Tilsæt de hakkede, flåede tomater samt et skvæt vand og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde, drys mel i og bag det af til det slipper grydens bund.
Step 2. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Step 3. Rør til saucen er lind og der ikke er melklumper.
Step 4. Kog saucen igennem uden at det brænder på. Tilsæt revet parmesanost og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør æggeblommerne i.
Samling
Step 1. Fordel i lag i et smurt ovnfastfad aubergine, kødsovs, kartofler, kødsovs, aubergine og til sidst bechamelsaucen.
Step 2. Riv parmesan henover og bag moussakaen ved 180 °C i ca. 25 minutter.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...