Muslinger a la bonne femme
Før tilberedning skal muslingerne skrubbes godt og skægtrævlen trækkes ud. De muslinger, som er itu eller ikke lukker sig ved et let bank på kanten af vasken, skal kasseres. Det samme gælder for de muslinger, som ikke åbner sig ved tilberedningen.
Ingredienser
- Tilberedning af muslingerne
- 4 stk fintsnittede skalotteløg
- 4 fed fintsnittede hvidløg
- 1 stk gulerod i fine tern
- ½ stk porre i fine tern
- 3 spsk olivenolie
- 5 dl vand
- 2½ dl tør hvidvin
- 1 håndfuld friske krydderurter
- 2½ kg blåmuslinger
- 1 tsk knust sort peber
- 3 stk laurbærblade
- Muslingerne
- 250 g karl johan svampe eller andre rørhatte
- 75 g skalotteløg
- 150 g bladselleri
- 1 spsk Løgismose smør
- ½ dl vand
- 5 dl muslingebouillon
- 1 stk smørbolle (ca. 1 spsk mel + 1 spsk smør)
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 portion blåmuslinger
- Lidt rasp
- Hollandaise
- 450 g Løgismose smør
- 4 stk æggeblommer
- 3 spsk vand
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 skiver hvedebrød
Sådan gør du
Tilberedning af muslinger
Step 1. Sauter skalotteløg, hvidløg, gulerod og porrer i olie i en stor gryde, pas på, at de ikke bliver brune. Tilsæt vand, vin og krydderier, lad det hele koge op og tilsæt så de rensede muslinger. Damp muslingerne godt igennem i ca. 5 minutter under låg. Vend lidt rundt i dem undervejs og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Sigt bouillonen fra og pil muslingerne ud af skallen, når de er kølet lidt af.
Hollandaise
Step 1. Smelt smørret ved svag varme i en kasserolle. Pisk æggeblommer, vand og halvdelen af citronsaften sammen ved svag varme i en tykbundet gryde til en let og luftig konsistens. Tilsæt langsomt det smeltede smør lidt ad gangen, mens du pisker konstant. Kasser den hvide valle i bunden af gryden. Smag til med resten af citronsaften, salt og peber.
Muslinger
Step 1. Skær svampe og skalotteløg i tern og bladselleri i tynde strimler som julienne. Kom smør og vand i en gryde og damp svampene og grøntsagerne heri i ca. 5 minutter. Tag ca. 4-5 dl af bouillonen fra muslingerne og kog den lidt ind. Rør en smørbolle og jævn bouillonen med smørbollen, til den bliver en glat og cremet sauce. Vend saucen sammen med hollandaisen, tilsæt persillen og smag til med salt og peber. Anret muslingerne i cocotte eller en lille skål, hæld saucen over, så det dækker muslingerne og drys med rasp.
Step 2. Lige inden servering gratineres retten hurtigt i 10-20 sekunder under grillen i ovnen og serveres med et stykke godt hvedebrød.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...