1/2/2019
|
Magasin 1 2019
Pizza bianco med palmekål og salsiccia
Pizza er en klassiker i de fleste hjemmekøkkener, ligesom den danske restaurantscene også er blevet beriget med adskillige gode spisesteder, som perfektionerer den italienske herlighed. Prøv denne pizza med smørstegt palmekål og salsiccia-pølse - en utraditionel, men umådeligt velsmagende variant.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ l lunkent vand
- 500 g Løgismose Tipo 00 mel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 1 bundt palmekål
- ½ bøtte ricotta
- 1 kugle bøffelmozzarella
- Lidt Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rå salsiccia-pølser , i klumper (kan købes hos velassorterede slagtere eller italienske delikatesse-forretninger)
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Skyl palmekålen og skrub den let på bagsiden for at fjerne snavs. Fjern stokkene fra palmekålen og riv kålen ud i grove stykker.
Step 2. Opvarm en pande med en god klat smør, og steg kort hvidløg i skiver i smøren. Når hvidløget har taget en smule farve, tilsættes kål som steger med til det er faldet godt sammen. Tag panden af varmen og lad det afkøle.
Step 3. Forvarm din ovn til 280 °C eller endnu varmere hvis du kan. Har du en pizzasten kan denne varme med, ellers vend en bageplade på hovedet i ovnen og lad den varme med.
Step 4. Rul dejen tyndt ud til den størrelse, der passer dig, og placér pizzaen på bagepapir. Smør dejen med et lag ricotta, som dækker hele bunden.
Step 5. Fordel den smørstegte kål ud over pizzaen. Pil kødet ud af den rå salsiccia-pølse, og fordel små klumper af pølse-fyldet på pizzaen. Afslut med gavmilde mængder trevlet bøffelmozzarella, som fordeles på pizzaen.
Step 6. Placér pizzaen på den varme pizzasten eller bageplade.
Step 7. Bag ca. 8-10 min, til pizzaen er gylden på toppen og dejen er sprød.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
