31/3/2019 | Magasin 3 2019
Pocheret æg
At pochere betyder at varmebehandle en råvare i væske ved svag kogning eller lige under kogepunktet. Denne tilberedningsmetode egner sig særligt godt til sarte og delikate råvarer som fisk, spæde grøntsager og selvfølgelig æg. Pocherede æg kræver lidt mere end det velkendte kogte æg, men til gengæld får du en helt anden cremet og fyldig smagsoplevelse, som egner sig særligt godt til weekendmorgenmaden på et stykke ristet brød med smørdampet spinat eller den klassiske eggs benedict.
Ingredienser
- 1 frisklagt æg
- 2 liter vand
- ½ tsk salt
- Eddike
Sådan gør du
Step 1. Sæt en gryde over med vandet og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå ægget ud i en kop.
Step 3. Når vandet koger, skrues ned så vandet lige akkurat skælver, men ikke koger.
Step 4. Hæld så ægget forsigtigt i.
Step 5. Lad ægget pochere i ca. 4 min.
Step 6. Tag ægget op med en hulske og lad det dryppe af inden servering. Servér det varme pocherede æg med det samme.
Tip
Ægget skal være så friskt som muligt – allerbedst er det, hvis du har høns i baghaven. Er ægget ikke friskt, kan hviden godt flyde ud og ægget har svært ved at samle sig. Har du ikke mulighed for at holde høns, eller har du ikke adgang til helt friske æg, kan du med fordel hælde lidt eddike i kogevandet (ca. 1 spsk. eddike til 1 liter vand), da det også hjælper hviden med at samle sig. Det er lidt en skrøne, at der skal røres og røres i kogevandet, æggene skal blot være så friske som muligt, så hviden samler sig om blommen.
Tip
I gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod kan du finde både hønseæg, andeæg og vagtelæg, som hver især byder på særlige egenskaber.
Andre forslag
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...