31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Porchetta med zucchini-salat og asparges-carpaccio
Porchetta er italienernes bud på en saftig og krydret flæskesteg med sprød svær hele vejen rundt om stegen. Vi laver den på grillen med hjælp fra en rotisserie, så stegen bliver jævnt tilberedt hele vejen rundt. Har du rester tilovers fra den gode steg, så gem det til næste dag og skær den i tynde skiver og kom den i en sandwich med sennepsmayonnaise og evt. syltede rødløg.
Ingredienser
- Porchetta
- 2½ kg svineslag (med ridset svær og uden ben og brusk)
- 1 bundt fennikel
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt persille
- 4 stilke salvie
- 1 bundt oregano
- 2 friske fennikel , toppen heraf
- 2 citron
- 1 helt pillet hvidløg (6-8 fed)
- 1 dl olivenolie
- Groft salt og peber
- Kødsnor og evt. rotisserie til grillen
- Zucchini-salat
- 4 zucchini
- 2 kugler bøffelmozzarella (plukket i mundrette stykker)
- 1 bundt basilikum
- God olivenolie
- 1 citron
- 50 g ristede pinjekerner
- Salt og peber
- Asparges-carpaccio
- 2 bundter nye grønne asparges (fintsnittet diagonalt)
- God olivenolie
- God balsamico
- Parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
Porchetta
Step 1. Blend hvidløg, saft og skal fra citronerne, olivenolie og krydderurter til en grov pasta. Tilsæt salt og peber og smør svinebrystet ind i pastaen på indersiden (kødsiden) af svineslaget.
Step 2. Rul herefter kødet stramt op og snør det med en kraftig kødsnor, det skal være så stramt som muligt, da man ellers risikere, at fyldet falder ud.
Step 3. Sværen gnubbes med olie og rigeligt med groft salt. Sæt den på spyddet og start tilberedningen ved lavt blus/indirekte varme under låg, sæt en foliebakke under stegen, så fedtet ikke drypper ned i grillen. Hold øje med temperaturen på grillen, som helst ikke må overstige 125°C, ellers risikerer du at brænde sværen af.
Step 4. Porchettaen skal have ca. 4 timer for at blive ordentlig mør. Kernetemperaturen skal være 75-80°C. Til sidst skrues der helt op for blusset/stegen lægges på direkte varme, så sværen kan blive godt sprød. Tag stegen af grillen så snart sværen er færdig.
Zucchini-salat
Step 1. Skær zucchinierne i 3mm tynde skiver på den lange led, pensl dem med olie.
Step 2. Grill dem kun på den ene side, men vent med at tage dem af grillen til grillstriberne er trukket igennem.
Step 3. Servér på et fad med bøffelmozzarella, revet citronskal og saften fra en halv citron.
Step 4. Hæld til sidst olivenolie ud over salaten og drys med pinjekerner og rigeligt med basilikumblade.
Asparges-carpaccio
Step 1. Vend asparges i olie, balsamico, salt og peber og anret på et fad. Drys med flager af parmesan.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...