1/1/1970 |
Råstegt hummer
Som de vise mænd fra østerland godt kan lide den.
Ingredienser
- 2 stk hummer a 600 g (dansk er at foretrække)
- 1 stk stort skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Lidt frisk rød chili
- 1 cm skrællet frisk ingefær , fintrevet
- ½ tsk madraskarry
- ¼ stk citron saften herfra
- 100 g Løgismose smør
- 1 dl vand
- 4 stk tørrede abrikoser
- 4 stk tørrede figner
- 6 stk store saltede grønne oliven udstenet
- 4 håndfulde frisk spinat , omhyggeligt skyllet og slynget fri for vand
Sådan gør du
Step 1.
Sæt en stor gryde over med masser af vand til hummeren.
Step 2.
Sauter skalotteløg, hvidløg, chili, ingefær og karry i en gryde med lidt af smøren. Tilsæt saft af den halve citron og 1 dl vand. Kog det hele godt igennem og pisk eller blend smørret i blandingen med en stavblender. Smag omhyggeligt til med salt og peber samt eventuelt yderligere citronsaft.
Step 3.
Skær abrikoser, figner, dadler og oliven i ”stifter”.
Step 4.
Dræb hummeren med et stik i nakken og blancher herefter 3 minutter i det spilkogende vand.
Step 5.
Tag hummeren op af gryden og afkøl i isvand.
Step 6.
Pil hummeren ud af skallen evt. med hjælp fra vores skaldyrssæt fra De Buyer. Flæk halen på langs og fjern eventuelt tarmen.
Step 7.
Krydr omhyggeligt med salt og peber og steg hummerkødet 1 minut på hver side i smør ved god varme med en kvist frisk rosmarin.
Step 8.
Sauter spinaten i lidt smør og krydr med salt og peber.
Step 9.
Anret spinaten på lune tallerkener. Anret her på hummeren dekorativt og pynt med oliven, figen og abrikos og slut med saucen.
Tip
Kog eventuelt hummerfond på skallerne.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...